24-11-08

de mythe van Aristophanes

Het zoeken naar je soulmate, je wederhelft, dit houdt elke mens bezig. Maar waarom eigenlijk? De filosoof Aristophanes heeft dit met een mooie mythe proberen te verklaren. Het gaat als volgt:

In het begin der tijden bestonden er op aarde wezens met 4 benen, 4 armen en 2 hoofden. Deze wezens waren in al hun glorie zo machtig, dat Zeus jaloers en bang werd. Deze wezens mochten niet de macht van de goden overnemen. Daarom splitsten Zeus deze wezens in twee. Zo ontstonden er wezens met 2 benen, 2 armen en 1 hoofd. Deze halve wezens waren verdrietig en voelden zich eenzaam, ze verlangden naar hun wederhelft om terug één te worden. Zo gingen ze op zoek naar hun wederhelft en dat doen we nog steeds. We willen ons weer één voelen met iemand.

Het verhaal gaat eigenlijk nog verder. Wanneer de wezens elkaar terugvonden, omhelsden ze elkaar. Maar dit was niet bevredigend. Zeus kreeg medelijden met de wezens en gaf hun een geslachtsorgaan. Zodat ze meer dan alleen elkaar omhelzen konden doen. Vandaar dat seks in een relatie belangrijk is, want zo lijkt het of we terug in elkaar versmelten.

13:13 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-08-07

monogamie

Bestaat monogamie nog in deze wereld?

Ik denk het wel, maar volgens mij kunnen/willen sommige mensen niet monogaam zijn. Ze zijn gelukkig met hun huidige partner, maar toch is één persoon niet genoeg. Ze willen dat extraatje, datgene wat hun leven spannender maakt. Het zou zelfs de relatie met hun partner beter maken.

Ik snap dit verschijnsel, maar ik keur het niet goed. Hoe kan je zo gelukkig zijn? Want je beliegt je partner en eigenlijk ook jezelf. Je denkt dat je relatie perfect is, maar dat is het helemaal niet. Want overspel is een teken van geen respect hebben tegenover je partner. Hoe kan het dan je relatie beter maken? Het helpt misschien wel om de passie terug te brengen, maar er is meer dan passie alleen nodig. Ik geloof dat als je echt een goede relatie hebt, dat je niemand anders wilt dan die ene persoon. Dat is echte liefde.

19:02 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-07-07

houd je relatie gezond

Stel je hebt eindelijk een man gevonden die geweldig is en je bouwt er een relatie mee op. Natuurlijk wil je dat deze voor eeuwig blijft duren en dat jullie samen gelukkig worden. Maar hoe doe je het? Hoe zorg je ervoor dat jullie relatie stand houdt in deze omgeving van scheidingen en haat?

Communiceer! Hoe vaak hebben we dit al niet gehoord? Overal zeggen ze 'Leer communiceren.'. Misschien een beetje beu gehoord, maar ze hebben gelijk. Je moet over alles met elkaar kunnen praten, maar dan ook echt wel alles. Want zo schep je vertrouwen en ga je elkaar respecteren en bovendien ga je je ook amuseren. En dit zijn drie zeer belangrijke dingen. 

Verras! Breek de sleur en doe iets impulsief. Dit kan zeer simpel zijn, ga wandelen of picknicken of steek eens een kaarsje aan of trek eens een mooie outfit aan. Eigenlijk zou je elkaar elke dag opnieuw moeten versieren. Je mag je relatie nooit als een gewoonte zien, want wie weet komt daar dan wel eens een eind aan.

Hoe dat je het doet maakt niet uit, zolang je maar van elkaar geniet en de liefde levend houdt. Want is er nu iets mooiers dan liefde...

samen26

 

21:32 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-05-07

liefde is...

2... als het na vele jaren nog steeds aanwezig is.De mooiste en ontroerendste vorm van liefde vind ik, van de 'oudjes'. Dat na zoveel jaren de vlam nog steeds brand, dan moet het toch echte liefde zijn. Gisteren liep er een koppel van oudere leeftijd voor mij en ik zag dat de man de hand van de vrouw greep. En zo liepen ze hand in hand. Dit kleine gebaar ontroerde mij echt. Want wie wil er nu niet samen oud worden met iemand, van wie je nog steeds houdt.

14:09 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-07

Bestaan sprookjes nog?

Er was eens... een blog die over de negatieve dingen van mannen ging. De schrijvers werden hierdoor vervloekt door een kwaadaardige tovenaar. Ze zouden heel hun leven alleen maar boeren op ezels tegen komen. Alleen een kus van de prins zou de vloek kunnen opheffen. Op een dag, heel onverwachts, kwamen ze de prins op het witte paard tegen. Hij kuste hen en ze leefden nog lang en gelukkig.

Spijtig genoeg is dit fictie en is de prins nog steeds op zoek naar mij. (Durfde hij maar de weg te vragen.) Maar voor heel wat mensen zijn deze sprookjes al uitgekomen of maken ze zichzelf en anderen dit wijs? Bestaan sprookjes nog wel? Is dit niet puur een verzinsel om toch maar te blijven hopen dat ooit, ja ooit, alles goed komt. Want als je een nieuwe vlam hebt, zoek je dan niet telkens (on)bewust naar tekens dat deze keer 'echt' is? Maar vaak blijkt het dan toch niet zo.

Maar om het leven wat aangenamer te maken, blijf ik nog steeds in sprookjes geloven en ben ik er zeker van dat ooit, ja ooit, ik kan zeggen:"Hij heeft me gevonden."

http://www.youtube.com/watch?v=O8UDV6__BIo Een boodschap van de prins op het witte paard om niet op te geven en te blijven hopen.

18:57 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-04-07

perfect!

De perfecte man bestaat natuurlijk niet, evenmin als de perfecte vrouw (hoe moeilijk het ook is om toe te geven), de perfecte kinderen, het perfecte leven,... Maar het is wel leuk om hierover te fantaseren.

Perfectie is een illusie en zou ook niet aangenaam zijn volgens mij. Iedereen heeft een eigen idee over de perfecte man. Voor de ene is hij perfect en voor de andere niet. Je moet gewoon de meest perfecte man die bij jou past vinden. Dit is natuurlijk een hele opgave. Maar onthoud: "Een man moet twee maal opgevoed worden, één maal door zijn moeder en één maal door zijn vrouw.”

20:08 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-04-07

Een droombeeld...

In een stil, onbewaakt en misschien wel zwak moment droomt iedereen wel eens weg van haar prins op het witte paard (Ja hoor en al lijkt hij soms even verdwaald, we blijven geloven dat hij bestaat!)

Voor mezelf baken ik dan toch graag even ‘mijn terrein’ af; Hoe ziet mijn ideale man eruit…?

En ja hoor, een hele waslijst!

Liefst geen geslijm over hoe graag hij je wel niet ziet, over hoe mooi je wel niet bent, over de rest van zijn leven met jou… Of ja, toch niet als hij het allemaal ter plaatste verzint en er geen letter van meent.

Liever eerlijk (en misschien wel zonder alle tralala) dat hij je graag ziet, zodat je weet wat je aan hem hebt en dat je hem kunt vertrouwen.

 

Een romantisch kantje, al is het ver verstopt onder zijn andere kantjes, is toch ook niet mis. Een verrassingsuitstapje en samen naar een prachtige zonsondergang kijken op het strand… 

(Tip voor de mannen: iets waar elke vrouw van wegdroomt!)

 

Mijn wederhelft is degene die weet dat, wanneer ik mezelf een keer belachelijk heb gemaakt, dit geen permanente situatie is.

 

liefdeis-gekstetoerenDie zinloze ruzietjes horen er natuurlijk bij, maar niets is beter dan deze ruzies op te lossen door een heerlijke, opluchtende lachbui. Het is natuurlijk logisch dat dit niet alleen leuk kan zijn na een ruzie.

Gewoon samen lachen, samen lekker zot doen zonder je te moeten schamen, samen lol trappen… Iets wat iedereen wel eens nodig heeft!

Het is leuk iemand te hebben waar je steeds op kunt terug vallen, iemand die er steeds voor je is, in goede en in slechte dagen. Liefde is… altijd elkaar nog hebben!

Iemand die je steeds begrijpt en je perfect aanvoelt, zonder de vijf W’s (Wie? Wat? Waarom? Wanneer? Waar?) steeds te moeten vragen, heerlijk toch?!

Elkaar verrassen! Steeds weer versteld staan van de liefde voor elkaar, tranen in je ogen hebben als hij je verrast met een leuk cadeau.

En vooral zelf in staat zijn om steeds weer opnieuw verrassend uit de hoek te komen, zodat hij woorden tekort komt!

En dan last but not least, iemand waar je volledig jezelf bij kunt zijn. Iemand die je neemt zoals je bent, met je positieve, maar natuurlijk ook negatieve kanten. (Tja, eerlijk gezegd... Dan moet het eigenlijk van twee kanten komen en daarvoor is deze tekst misschien niet zo promotend J )

En dan na al dat dromen kom ik toch steeds weer met m'n beide voeten op de grond en besef ik (gelukkig!) dat dit maar een droombeeld is!

Tja, en dromen is nu eenmaal het laatste wat je iemand kan afnemen...

Dus mannen, scoor je 6/8 of meer, laat me zeker iets weten!

(En ja, om die kans te vergroten mag ook ww deelnemenKnipoog)

B

 

 

20:17 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

geloof in de liefde

De prins op het witte paard, de man van je dromen, je zielsverwant...

Maar wat als hij steeds van het witte paard valt, wat als de dromen nachtmerries worden, wat als zijn ziel soms lijkt te verdwijnen?

Is er dan nog hoop in deze duisternis, is er dan nog licht op het eind van de tunnel of is de liefde verloren gegaan?

Zolang je blijft geloven in de liefde en zijn kracht, kan de liefde alles overwinnen. Het kan de grootste bergen verzetten, de vurigste draken verslaan, zolang je maar blijft geloven.

Als je het pad der liefde kwijt bent, kijk dan om je heen. Maar kijk niet alleen... zie het, voel het, laat het in je hart komen. dan pas zal je zien dat de wereld niet alleen uit haat en wraak (en klootzakken) bestaat, maar uit begrip, hoop en bovenal... liefde.

Dus als de prins van het paard valt, trek hem dan recht. Als de dromen nachtmerries worden, ga dan naar een (droom)specialist. En als zijn ziel lijkt te verdwijnen, help hem dan te zoeken.

Want liefde is zo uniek en kostbaar dat het niet iets is om zomaar weg te gooien, maar om weg te geven aan iedereen die je lief is. Maar wat nog belangrijker is, is dat liefde iets is om te ontvangen, je er voor open te stellen en het met respect te behandelen, want mensen zijn liefde en liefde is mensen.

Eén van de wijze vrouwen

18:42 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |