03-05-10

het einde

Drie jaar geleden begonnen drie meisjes deze blog. Ze waren het beu om telkens maar de verkeerde jongens tegen te komen. 'Venten zijn klootzakken' was hun favoriete uitroep.

Nu drie jaar later hebben deze drie vrouwen eindelijk een man gevonden die zich minder klootzakkerig gedraagt ten opzichte van de rest van hun soort. Gelukkig voor hen, maar minder gelukkig voor deze blog. Hun inspiratie geraakte op, de klootzak-ervaringen bleven weg en zo komen we dus tot het einde van deze blog.

Nog even deze wijze woorden:

Iedereen heeft een periode in zijn leven nodig waarin je alleen maar foute en slechte mannen ontmoet. Je leert veel uit deze mindere ervaringen en ze zorgen ervoor dat je meer geniet van de betere ervaringen. Heb je dus een goede man gevonden, waardeer hem dan, behandel hem lief en vecht voor jullie liefde. Dat doen wij alleszins. Wij, die dachten dat we nooit iemand zouden vinden, gaven toch de hoop niet op en nu hebben we misschien wel de prinsen op het witte paard gevonden. Zo zie je maar dat enkel voor wie blijft hopen, gaat de liefdeshemel open.

De wijze vrouwen.

The end!

19:36 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-10

hoeveel hints hebben mannen nodig?

Hoe vaak ik tegen mijn vriend al gezegd heb; wanneer krijg ik ontbijt op bed of wanneer gaan we daar eens eten en toch werkt het niet. Of speciaal extra lang bij de bloemen blijven staan tot dat hij de hint begrijpt, het voorbeeld dat ieder vrouw wel kent.

Een vrouw kan je op zoveel manieren verrassen en verwennen, maar toch doen mannen het meestal niet. Ondanks onze hints, sommige iets minder subtiel dan de andere. Waarom is mijn vraag?

Verdienen we het niet? Natuurlijk wel. Wij, vrouwen doen zoveel voor jullie zonder dat jullie er achter hoeven te vragen. Waarom krijgen we dan hetgeen wat ons hartje begeert niet. Vinden mannen bloemen maar niks? Dat kan denk ik alleen maar bevestigd worden. Maar elke vrouw vindt bloemen om één of andere reden leuk, dus koop ze. Schamen mannen zich als ze bloemen gaan kopen tegenover andere mannen, zijn ze dan niet stoer genoeg? Wat is er stoerder dan een beminde man die een vrouw zo rond zijn vinger kan draaien als hij haar wat bloemen geeft.

Ik weet het niet waarom mannen onze hints niet door hebben, het blijft een raadsel.

21:17 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-10-09

wat is jouw ultieme fantasie?

Lang geleden dat ik er nog iets heb opgezet, maar dit is nu eenmaal omdat ik niks meer te maken heb gehad met klootzakken. Mijn nieuwe vriend is beangstigend perfect tot nu toe. Het klikt echt en we kunnen over alles, maar dan ook echt alles praten. Van de zin van het leven tot sekuele fantasieën.

Mijn ultiemste fantasie is : Het regent. We zijn samen buiten. We zijn doorweekt, onze kleren plakken tegen ons lijf. We kussen. We lopen naar binnen waar we voor het haardvuur elkaars natte kleren uitdoen en dan...

Het is leuk om hierover te praten, maar het is nog leuker om deze daadwerkelijk uit te voeren.

20:06 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-08-09

het lot

Mensen komen en mensen gaan. Maar soms komen mensen op het juiste moment in je leven, wanneer je ze het meest nodig hebt. Zo voelt het aan met mijn nieuwe vriend.

Ik was een paar weken geleden nog aan het denken; het wordt tijd dat ik nog eens verliefd word. Ik had ook een klein verlanglijstje van hoe hij moest zijn en het klopt perfect. Maar het toppunt is dat het voor hem hetzelfde is. Hij heeft een lastige relatie achter de rug, maar vond dat het stilaan tijd werd voor een nieuwe liefde. Hij heeft al meer dan één keer gezegd dat het lang geleden is dat hij zich zo goed voelde.

Dit plaatje klopt echt. Ook al is het misschien niet voor een heel leven, dit hebben we beiden nodig. Op zo'n moment besef ik dat het lot echt bestaat.

22:12 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-09

In love

Ik heb de knappe kerel van het vorige bericht, nog eens terug gezien. Na wat gepraat te hebben over koetjes en kalfjes, gingen we even naar buiten. En zoals je al kunt raden, kuste hij mij toen. Het was een perfecte kus. Na de kus zei hij:"Ik zie het echt wel zitten met u en wil echt wel iets opbouwen.". Ik was verwonderd dat een man het zo rechtuit kan zeggen, want meestal weet je niet hoe het nu precies zit. We zijn dus samen. En ik ken hem misschien maar een week, maar toch voelt het zo vertrouwd aan. En voor de vrouwen die het al opgegeven hadden: een romantische man BESTAAT!

Het is allemaal nog wat onwennig, maar ik kijk al uit naar de vele 'ontdekkingen'. En stilaan beginnen de rupsen in mijn buik zich te ontpoppen tot fladderende vlinders ...

23:04 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-08-09

wat een avond

Ik heb nog eens de bloemetjes buiten gezet en hoe.

De beruchte confrontatie met mijn ex is eindelijk gebeurd. En hij zag er niet uit tot mijn grootste blijdschap! Buiten een 'Hallo, alles goed?' kwam er niet veel uit. Het leukste was dat hij zich duidelijk niet op zijn gemak voelde. Dat komt ervan als je iemand dumpt via de telefoon.

Toen probeerde een vriend mij te kussen, terwijl zijn vriendin een paar meter verder stond. Ik was er echt van verschoten en had het ook niet zien aankomen. Ook al moet ik zijn vriendin niet, heb ik hem weg geduwd. Ik wil niet de slechterik zijn die mensen uit elkaar haalt. Als zijn vriendin er niet bij was geweest, was ik er misschien op in gegaan. Hoewel...

Daarna sprak een knappe kerel mij aan. We hebben bij elkaar op school gezeten en toen dacht ik al vaak 'wow'. Het is echt nog een leuke avond geworden en nu zijn we aan het 'facebooken'. Ik hoop dat het wat meer wordt, maar we zullen wel zien. Het is wel spijtig dat hij zijn nummer niet heeft gegeven, want dan is het toch nog altijd duidelijker of hij geïnteresseerd is of niet.

13:45 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-06-09

mijn eerste liefde

Heel de lagere school lang, ben ik verliefd geweest op dezelfde jongen. Ik heb het hem nooit durven vertellen. Maar wat bleek nu, hij was ook verliefd op mij. We hebben het nooit van elkaar geweten, tot de laatste dag van het zesde leerjaar. Maar toen was het te laat, we zouden beiden naar een andere school gaan en bovendien ging ik een dorp verder wonen.

Ik heb hem nooit meer gezien. Soms vraag ik mij wel af, wat er van hem geworden is, hoe hij er nu uitziet enzovoort. En af en toe denk ik heel stiekem dat hij de ware is. Het klinkt misschien stom, maar ik heb er mijn redenen voor. In die tijd dat ik verliefd op was, had mijn nonkel eens de tarotkaarten gelegd. Uit deze kon hij afleiden dat ik verliefd was. Ik zei dat dit klopte. Toen besloot hij om eens te kijken hoe het zou aflopen. En rara, welke kaart trok hij uit die grote stapel? Inderdaad, de kaart van de geliefden. Mijn nonkel was er zelf van geschrokken dat hij nu juist toevallig deze kaart trok. Of is het geen toeval?

Ik weet niet goed hoe ik hier over moet denken. Was het echt toeval? Of wil het iets zeggen? Ik zou graag deze jongen nog eens terug zien, maar helaas ken ik niemand meer van de lagere school en zou ik dus niet weten hoe ik terug met hem in contact moet geraken. Maar weet je, als hij echt de ware is, dan kom ik hem vroeg of laat wel tegen.

21:13 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-05-09

happy single

Ik ben nu al een tijdje single en eigenlijk bevalt het me wel. Vaak genoeg hoor ik van vriendinnen verhalen over wat hun vriend verkeerd gedaan heeft en hoe ze er nu van af zien. Ben ik toch even blij dat ik dit even allemaal niet hoef mee te maken.

Ook heb ik besloten om mij te focussen op mijzelf. Dingen doen die ik altijd al heb willen doen, maar waar een man voor in de weg stond. Ik heb een lijstje gemaakt (in mijn hoofd) met allemaal 'to do's' en ik heb mezelf een jaar gegeven om deze één voor één af te werken.

Voor ik het weet, heb ik iemand vast en dan ga ik spijt hebben dat ik niet alles gedaan heb wat ik nog wou doen. Noem het egoïstisch of verstandig, maar ik word even mijn eigen lief.

20:46 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-04-09

Kon je je hart maar dwingen

Hij is knap, lief, grappig, betrouwbaar en vrijgezel. Hij vindt het niet erg om naar romantische films te kijken. Hij drinkt niet teveel. Hij lijkt echt geen klootzak te zijn.

Wie is hij, zullen julile je allemaal afvragen. Wel hij bestaat echt. Er is alleen 1 probleem: 'Waarom word ik er niet verliefd op?'

Een vriend van mij voldoet aan al die kenmerken en toch raar, maar waar word ik er maar niet verliefd op. Dan kom je eens een goeie kerel tegen en dan springt die vonk maar niet. Ik heb lang nagedacht waarom dit is en eindelijk weet ik het.

Hij is geen avontuur! Hij is te braaf, te stabiel. Hij leidt een rustig leventje, dat volgens mij toch wel wat voorspelbaar is en dat wil ik niet. Ik mis de impulsiviteit. Vaak begrijp ik mannen hun gedrag niet, waarom ze die stommiteiten deden. En geef maar toe die halen ze vaak genoeg uit. En nu begrijp ik eens iemand, maar mis ik de stommiteiten die de meeste mannen uithalen. Ik ben gewoon bang dat ik mij zou vervelen als ik bij hem zou zijn. Ik wil niet zeggen dat stabiliteit niet goed is. Integendeel, ik zou niets liever willen, maar af en toe moet er toch een avontuur zijn. Weg uit de dagelijkse sleur.

Ik kan natuurlijk zelf voor avontuur zorgen, maar met dat voornemen kan ik niet mijn hart dwingen om verliefd te worden. Misschien maar goed, want anders had ik geen verhalen meer over klootzakken en zou deze blog gedoemd zijn om te falen. Dus op naar de volgende klootzak!

12:55 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-03-09

mister assepoester

Huisvrouwen klagen altijd dat ze teveel werk hebben en dat hun man hier geen respect voor heeft. Terecht natuurlijk. En voor al die mannen die denken dat vrouwen gewoon traag werken en het dus aan hunzelf ligt of die denken dat vrouwen gewoon overdrijven of denken dat we het leuk vinden om te zagen, wel voor deze mannen ga ik nu het tegendeel bewijzen.

Mijn nonkel was de huisman en mijn tante de buitenhuis werkende. Een omgekeerde wereld dus. Mijn nonkel deed alles en als zijn vrouw dan van het werk kwam, was deze moe van een hele dag werken en gebruikte dit als excuus. Precies of mijn nonkel niet een hele dag gewerkt had. Hij was het na een tijd gewoon zo beu, dat hij eiste dat ze wat meer deed of dat hij weg zou gaan. Zij zag natuurlijk het probleem niet in en het heeft uiteindelijk geleid tot een breuk. Spijtig, maar dit bewijst dat het dus niet aan een vrouw ligt. Maar gewoon aan de ongelijke taakverdeling.

Dus mannen, kom uit die luie zetel en help je vrouwtje wat en wie weet wordt je nog eens beloond ook...

20:18 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-09

viel dat even mee

Ik dacht even dat ik met de grootste klootzak op de wereld te maken had, maar het blijkt een gewone klootzak te zijn.

Het is allemaal vorige week begonnen op het feestje. Er was een jongen die een vriendin van mij kende, maar voor mij was hij onbekend. Ik heb er even meegepraat. De volgende dag bleek dat ik op die 5 minuten wel een goeie indruk had gemaakt, want hij heeft via via 'subtiel' gevraagd of ik geïnteresseerd was. Ik vond het in het begin wel raar, want ik kende deze persoon totaal niet. Maar wie geraakt er nu niet onder de indruk van een aanbidder, die bovendien wel knap is.

In het weekend zag ik hem terug en ben ik er mee beginnen te praten/flirten en uiteindelijk leidde dat tot een passionele kus. Ik was blij, eindelijk had ik terug iemand gevonden, maar... juich nooit te vroeg.

De volgende dag liet hij namelijk niks van zich horen. Alles wees erop dat hij het gewoon als een flirt zag. Maar waarom had hij dan gezegd dat hij interesse had. Ik was zo teleurgesteld en voelde me gebruikt. Ik had hem gekust omdat ik klaar was voor een nieuwe relatie en niet omdat ik zin had om iemand te kussen. Hij had me zo misleid. Ik had hem al bekroond tot grootste klootzak ooit.

Maar ‘s avonds stuurde hij opeens. Hij was vergeten dat hij mijn nummer had! Een opluchting waaide door mijn hart. Maar weer, juich niet te vroeg. Ik stuurde een leuk bericht terug. Maar hij stuurde een afstandelijk kort bericht terug. Het werd me duidelijk, hij zag het toch als een flirt. Maar hij is gelukkig niet zo klootzakkerig als ik eerst dacht, want hij stuurde tenminste. Toch heb ik daarna niks meer gehoord van hem. Is zijn interesse dan al voorbij?

21:34 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-02-09

exen, een volkje apart

Tiens tiens, ik dacht dat mijn ex het uitgemaakt had, omdat hij zijn vrijheid miste en zich nog te jong voelde voor een serieuze relatie. Maar waarom heeft hij dan na 5 maand terug iemand of wie weet hoelang het al bezig is. Is hij er opeens klaar voor? Ik dacht het niet. Hij heeft gewoon mij gedumpt met een smoes. Heel laag vind ik dat. Wees toch gewoon eerlijk over de reden van het uitmaken. Ik heb het gevoel dat ik hem nooit echt gekend heb, want de jongen met wie ik samen was, zou zoiets toch nooit doen. Ach ja, zo zie je maar, liefde maakt je echt blind. Spijtig dat ik dat pas na 1.5 jaar tijdverspilling ontdek.

Nog iets over een andere ex-geliefde. Ik was in het weekend op een feestje en toen ik wat aan het rondlopen was, struikelde ik plots en viel recht op mijn beide knieën. Genant, maar genanter was dat het recht voor zijn neus was, nadat ik hem al een jaar niet meer gezien had. Daar ging mijn goede indruk en wie wil er nu niet dat al zijn exen denken: 'Doeme, waarom ben ik daar niet meer mee samen!'

17:58 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-02-09

ladies and gentlemen

Londen, mooie stad, maar toch wel wat onvriendelijke mensen. Een gentleman betekent daar duidelijk iets anders dan hier. Het is niet dat ze daar onbeleefd zijn, maar gewoon minder vriendelijker dan hier. Als je bij ons ergens gaat eten, wordt je overladen door 'alsjeblief' en 'dank u wel', terwijl in londen de obers het met moeite over hun lippen krijgen.

Mijn doel voor londen is niet bereikt, ik heb geen 'cute-ties' aan de haak kunnen slaan door twee redenen. Ten eerste zijn de knapperds dun gezaaid ofwel hebben ze zich goed verstopt. En ten tweede als je er dan eentje spot, is het een gehaaste zakenman, die geen tijd heeft voor een praatje. Maar knap zijn deze mannen in kostuum wel.

Misschien moet je voor een typische engelsman, niet in londen zijn, maar in dorpen ernaast, waar er belangrijkere dingen zijn dan werk.            

Over mijn wens om een engelsman te versieren, ga ik nog eens nadenken, misschien moet ik het uitbreiden tot 'een buitenlander versieren'. Want wie droomt nu niet van een flirt met iemand waarvan je de helft maar amper verstaat.

15:35 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-01-09

aangetrokken door testosteron

Mijn vrienden hadden met oudjaar ruzie met een kerel. Deze kerel stond maar wat te roepen en tieren. Zijn woorden gingen mij gewoon voorbij, omdat ik een ontzettende grote drang had om deze wildvreemde kerel te kussen. Ik weet niet wat me overkwam. Was het zijn agressieve gedrag, een teken van mannelijkheid waardoor ik mijn kluts kwijt raakte? Of was het gewoon passie op het eerste zicht? Of was het de magie van oudjaar? Wat het ook was, ik moest me echt inhouden om deze boze kerel niet het zwijgen te doen opleggen met mijn lippen. Waarom moest hij nu per se met mijn vrienden ruzie hebben, anders was ik er zeker op af gegaan.

Ach ja, liefde is nu éénmaal op het juiste moment op de juiste plaats. En dit was het zeker niet.

 Allemaal nog een gelukkig nieuwjaar en ik wens jullie 1 ding: genot!

22:15 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-12-08

laatste wens

Ik heb besloten om er terug voor te gaan in de liefde, maar eerst wil ik nog iets doen wat al heel lang een wens van mij is.

Ik weet niet hoe ik er op gekomen ben, maar ik zou toch zo graag eens een flirt hebben met een engelsman. :-) Misschien is het omdat ze zo gentleman-achtig zijn of omdat brits engels verdomd sexy klinkt. Of omdat ik te veel naar 'the holiday' heb gekeken, waarin Jude Law mijn hartje doet sneller slaan.

Het maakt niet uit, maar in februari is het zover, dan ga ik met een vriendin een paar dagen naar hartje Londen, om de pubs af te gaan op zoek naar de perfecte engelsman. Ik ben echt benieuwd of het me gaat lukken en of dat ze anders zijn dan onze mannen.

Wie weet, blijf ik daar wel.

22:04 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-08

een vrijgezel die gaat pas slapen...

Voor de nieuwsgierigen, de kerel van 'back on track' heb ik al een paar weken niet meer gezien. Maar hij stuurt wel nog af en toe om te vragen hoe het met me is. Gelukkig ben ik er niet verliefd op geworden, want ik denk dat we hem ook wel kunnen onderdelen bij 'beetje klootzak'.

Maar voorlopig blijf ik even single en vraag me ondertussen af waarom ik per se iemand wil. Waarom ik gewoon niet kan wachten totdat Mister Right in mijn leven komt. Waarom we ons onafgewerkt voelen als we alleen zijn. Vele vragen, weinig antwoorden.

17:41 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-08

begrijp jij mij?

Gisteren heb ik voor de eerste keer sinds onze breuk, iets gehoord van mijn ex. Nee, hij wil me niet terug. (Wat ik trouwens zelf niet zou willen.) Maar hij vroeg of hij een cadeau voor mij mocht kopen aangezien ik volgende week jarig ben. Natuurlijk zei ik nee. Wie koopt er nu een cadeau voor zijn ex! Ik snap niet hoe hij het in zijn hoofd haalt en wat zijn bedoelingen hier achter zijn. Volgens hem wil hij gewoon terug vrienden zijn. Een man die vrienden wil blijven?! Persoonlijk geloof ik niet in vriendschap na een relatie. Ik zou te veel aan de tijd van toen denken.

Ik begrijp mijn ex en vele andere mannen niet, net zoals zij ons niet begrijpen. Of begrijpen we elkaar maar al te goed, maar willen we elkaar gewoon niet begrijpen. Wil mijn ex met zijn raar gedrag zeggen dat hij er spijt van heeft en ben ik degene die om mijn eigen bestwil doe alsof ik hem niet begrijp. Of heb ik het helemaal mis en begrijpen alle mannelijke lezers geen snars van wat ik hier zeg. Wie zal het zeggen?

17:42 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-10-08

back on track

Vorige week was er een feestje op mijn kot. De sfeer zat er goed in. Na een tijdje begon een knappe jongen mij te versieren. Ik had eerst geen zin om voor zijn trukjes te vallen, maar de gedachte dat ik terug vrijgezel was en hier van moest genieten, overheerste. Ik flirtte terug en hij bleek wel leuk te zijn. Na wat gebabbel, vroeg hij of we niet naar mijn kamer gingen, zodat we daar rustig verder konden praten. Natuurlijk had ik meteen door wat zijn plannen waren, maar toch ging ik er op in. Daar kuste we. Het werd later en we waren beide moe. Toen vroeg hij of hij mocht blijven slapen en beloofde dat hij niks zou proberen. Ik stemde toe, want ik had wat nood aan gezelschap. Het bleef bij kussen zoals beloofd.

Nadien zagen we elkaar terug en de vonk was er nog steeds. We zijn nu min of meer samen. Maar ik besef dat er geen toekomst in zit; we zijn te verschillend, we wonen ver van elkaar en ik ben nog niet helemaal over mijn vorige relatie. Maar weet je, ik vind dit helemaal niet erg. Ik heb echt zin in een relatie zonder complexen, gewoon genieten van elkaars samenzijn. Zoals mannen volgens mij een relatie beleven. Want geef nu toe, wij, vrouwen maken er toch een complex gedoe van. Over alles nadenken, alles analyseren, enzovoort. Nee, daar heb ik even geen zin in.

Sorry dames, ik ga even de man uithangen.  

18:14 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-08

nieuw begin

Het treuren is voorbij, het is tijd om verder te gaan. Ik heb mijn haar laten knippen, de ideale remedie tegen LDVD. Ik ben klaar voor een nieuw hoofdstuk en hopelijk ontmoet ik deze keer mijn 'echte' prins.

Ik kijk wel op tegen de pijnlijke herontmoeting, hopelijk duurt dit nog een tijdje. Maar aan de andere kant zou ik hem zo graag terug zien en dat hij bij het wederzien spijt krijgt dat hij mij laten gaan heeft. Ja, dat is pas rechtvaardigheid.

17:04 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-09-08

het bewijs

Ik zie mijn vriend enkel op zaterdagavond en zondag. We gaan dus vaak samen weg op zaterdag en meestal met zijn vrienden. Wat ik niet altijd even leuk vind. Vorig weekend gingen we nog eens apart weg en we hadden beide ons goed geamuseerd. Gisteren belde mijn vriend. Hij besefte dat hij zijn vrijheid miste. Ik begreep het wel, maar we zien elkaar al zo weinig dat twee dagen toch niet teveel zijn. En desnoods zien we elkaar alleen maar op zondag. Maar nee, mijn vriend miste zijn vrijheid op dit moment meer, dan hij mij zou missen. Hij maakte het dus uit na 1 jaar en 3 maand via de telefoon! Dit is dus duidelijk een bewijs dat elke vent, hoe goed dat hij ook lijkt, een klootzak is!

Na het telefoongesprek zag ik overal dingen die met hem te maken hadden. Ik deed meteen de fotos weg, de oorbellen die ik van hem heb gekregen deed ik uit, alles wat mij aan hem doet denken, heb ik vanachter in de onderste schuif van mijn bureau gedaan. Twee dingen waar ik nog niet aan toegekomen ben: de lieve berichtjes in mijn gsm en de herinneringen in mijn hart. Kon ik dat laatste ook maar in een diepe schuif doen met een dik slot, waarvan ik de sleutel zou weggooien. Kon ik dat maar.

Ik denk nog steeds dat ik elk moment kan wakker worden uit deze nachtmerrie, maar helaas is het gewoon de realiteit.

14:16 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-09-08

samen op vakantie

De ideale liefdestest vind je niet in de boekskes, maar door samen op reis te gaan. Dan pas leer je elkaar echt kennen. Mijn vriend en ik gingen een weekendje naar Parijs, de liefdesstad. Maar viel dat even tegen. Wie denkt dat Parijs een centrum heeft met al de toeristische bezienswaardigheden bijeen, heeft het goed mis. Neen, alles is er verspreid en het is bijna onmogelijk om dit allemaal te voet te doen. De metro in dus. Maar die is alles behalve gezellig. 's Avonds waren we zo moe van al dat wandelen, dat we als een blok in slaap vielen. Geen seks dus in de stad der liefde! Maar heb ik mijn vriend nu leren kennen? Ja, maar ik heb vooral mezelf leren kennen. Als we onze weg zochten en op het plannetje moesten kijken, wou ik het altijd doen. Niet alleen omdat ik dit goed kan, maar ook omdat ik de controle niet kwijt wou. Ik wou niet afhankelijk van mijn vriend zijn. Allemaal goed en wel, maar mijn vriend had het er duidelijk moeilijk mee dat hij niet de leider was. Als ik zei: 'Naar rechts.', moest hij het eerst op de kaart bekijken of ik wel gelijk had. Daar kon ik echt niet tegen. En het toppunt van al: hij snapte niet hoe de kaart ineen zat, hoewel hij dit natuurlijk niet liet merken. Ik vraag me af of het komt doordat mannen nu éénmaal graag de macht hebben of heeft het stereotyp 'Vrouwen kunnen niet kaartlezen' hier iets mee te maken.

Volgende keer als we nog eens op vakantie gaan, zal het toch een strandvakantie worden, waar je gelukkig geen plan nodig hebt. Of zal hij daar per se aan het stuur van de jetski willen zitten...

14:56 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-08

de grote boodschap

Vele vrouwen vinden het vervelend om de grote boodschap te doen bij hun vriend zijn thuis. Want een vrouw hoort netjes en gemanierd te zijn, want deze laten toch ook geen boeren of scheten. Hoewel het allemaal menselijk is, ben ik ook zo'n vrouw. Ik probeer nooit te lang op het WC te blijven als ik bij mijn vriend ben. Volgens mij heeft het ook iets te maken met vertrouwen, want dit is toch het toppunt van jezelf te kunnen zijn. Hoe langer je samen bent, hoe gemakkelijker het wordt. Als je er over nadenkt, is het echt wel belachelijk. Maar hé, een vrouw moet wel haar status als elegante dame behouden. En mannen, zeg nu eens zelf, zou jij graag een vriendin hebben die heel je toilet in vuur en stank zet?!

18:25 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-02-08

valentijn

Morgen is het weer zover, Valentijn. Volgens de ene een commercieel gedoe, volgens de andere romantiek en voor vrijgezellen nogmaals een bevestiging dat ze dringend iemand moeten zoeken.

Ik vind dat Valentijn zeker niet mag verdwijnen, hoewel dat de context de laatste jaren negatief aan het veranderen is. Vroeger was het de dag waarop je aan iedereen die je lief had, het liet weten via een kaartje, dus ook aan je familie en vrienden. Nu is het meer gericht op koppeltjes en wordt het te materieel gezien. Je liefde uiten doe je niet met cadeau'tjes, maar met daden die rechtstreeks uit je hart komen. Gewoon samen gezellig zijn en genieten van de kostbare liefde. Dankbaar zijn dat in deze wereld er zo iets bestaat als de liefde.

Dus wanneer je morgen opstaat, denk dan aan je vrienden, je familie en besef dat je best wel gelukkig mag zijn met al die mensen die om je geven. En laat het hun dan ook weten dat je blij bent met hun in je leven. Een glimlach is al genoeg om iemands dag goed te maken.   

Het feest van de liefde is maar één keer per jaar, veel te weinig natuurlijk, dus laten we de liefde vieren. Laten we alle woorden die zijn gevallen vergeten, al is het maar voor 1 dag. En laten we ook even vergeten dat venten klootzakken zijn en best ook wel het lieve jongetje kunnen zijn.

Zoals de bekende woorden van de Moulin Rouge het bevestigen:"The greatest thing in life is to love and to be loved.".

Een gelukkige valentijn, iedereen. 

14:21 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-01-08

vertrouwen

 

 

Om nog maar eens over dat vertrouwen te beginnen.

Ik ben een vrij onzeker persoon en zeker op het gebied van jongens. Bij mij is het niet gewoon een bepaalde persoon die ik niet vertrouw, op een of andere manier heb ik het er gewoon moeilijk mee om mensen te vertrouwen en mijn 'ware ik' te laten zien. Pas als ik me helemaal op mijn gemak voel bij iemand zal ik ook volledig mezelf zijn.

Het probleem is dat ik het hierdoor vaak nog erger maak. Als je iemand je vertrouwen geeft en hij laat je gewoon vallen, dan kan ik je verzekeren dat je je ellendig en naïef voelt. Ik ben mij hierdoor gaan afsluiten van jongens, behalve mijn vrienden dan want die vertrouw ik wel natuurlijk. Als een jongen een gesprek met mij begint, ga ik er sowieso iets achter zoeken en ga ik mij (vaak onbewust) afschermen van hem. Ik vind dit jammer en ik hoop voor mezelf dat ik dit kan veranderen en iemand tegenkom die ik wel volledig vertrouw. Het probleem is dat je veel geduld moet hebben met mij en dat hebben niet alle jongens, maar ik blijf hopen...

14:32 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-12-07

flashback

Het is weer de tijd van het jaar om eens goed na te denken over alles wat je meegemaakt hebt in 2007. Ik ga even terug in de tijd.

  • Januari 2007: Weekendje met vrienden in de Ardennen. Zo naar uitgekeken en goed voorbereid, maar toch viel het heel hard tegen. Dus voornemen 2008: Kijk niet teveel naar iets uit, of het valt tegen.
  • Februari 2007: Ik heb toen voor het eerst een gesprek gehad met mijn huidige vriend. Hij was voor mij toen nog een redelijk onbekende. Het gesprek was kort en oppervlakkig. Had ik het toen geweten, dan had ik misschien wat langer met hem gepraat en dan zou het misschien die avond al iets geworden kunnen zijn. Maar aan de andere kant is het beter, want er zal best wel een reden geweest zijn waardoor het nog niet zo moest zijn. En het lot heeft altijd het laatste woord.
  • Maart 2007: Te veel alcohol bederft de pret! Een vriendin en ik waren gaan stappen en hadden beide heel wat op. Opeens was ik mijn vriendin kwijt en ik heb ze van heel de avond niet meer gevonden en ze was ook niet bereikbaar op haar GSM. Klein probleem: we waren samen met de trein en zouden de vroegste trein terug pakken. Aangezien het nog niet zo laat was en ik niet alleen buiten wou staan, heb ik de rest van de avond op het toilet in het station doorgebracht, aangezien dit de enigste warme plaats was. Ik heb toen 's morgens vroeg de trein alleen richting huis gepakt en pas 's namiddags had ik iets van mijn vriendin gehoord. Ze was in slaap gevallen ergens op straat. Dus daarom deze voornemen voor 2008: Drink nooit teveel. En ga altijd met drieën weg, zodat je altijd iemand hebt om op terug te vallen. 
  • Juni 2007: Het belangrijkste van deze maand: mijn nieuwe vriend.
  • Augustus 2007: Een vriendin werd overreden en belandde hierdoor in coma enkele dagen. Ze had heel wat gebroken en moest opnieuw leren lopen. Ze had echt veel geluk dat ze het overleefd had en dan pas ga je beseffen, dat het leven zo voorbij kan zijn. Dus voornemen 2008: Geniet van het leven! Geniet!
  • De rest van de maanden vlogen echt voorbij.

 

Ik wens jullie allemaal prettige feestdagen! Geniet van de aanwezigheid van je familie en vrienden, maar geniet met mate! Lachend

22:30 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-12-07

vertrouwen of niet vertrouwen that's the question

Mijn vriend vertelde me een week geleden een schokkend verhaal. Hij was samen met een vriendin naar een feestje geweest. Ze hadden beide goed genoeg in het glaasje gekeken, toen opeens de vriendin begon te huilen. Ze begon haar hart uit te storten en vertelde over de problemen met haar vriend. Mijn vriend, zo goed als hij is, begon haar te troosten. Ze gingen toen weg van het feest en gingen naar mijn vriend zijn kot. Uiteindelijk viel ze daar op zijn bed in slaap en gelukkig heeft mijn vriend toen op een aparte matras geslapen.

Dit waren zijn woorden. En ik geloof hem, want ik weet dat ik hem kan vertrouwen. Maar toch, het was helemaal niet leuk om het aan te horen en mijn fantasie sloeg op hol. Wat als hij nu ietsje meer had gedronken of is er nu geen sterkere band tussen de vriendin en hem,... Ik werd letterlijk zot van mijn gedachten. Telkens als ik niet bij hem was, vroeg ik me af wat hij aan het doen was en met wie. Ik wou uiteindelijk met mijn vriend erover praten, hoewel me dit misschien tot een jaloerse trien maakte of er een ruzie uit zou komen. Net voor ik het wou zeggen, zei mijn vriend opeens uit het niets dat onze liefde onoverwinbaar was. Misschien melig, maar op dat moment was dat hetgene wat ik nodig had. Ik ben er toen niet meer over begonnen, want al mijn zorgen waren opeens weg. Want waarom zou ik me zorgen maken, zij is een gewone vriendin, terwijl ik zoveel meer ben voor hem. Onze liefde is echt onoverwinbaar (voorlopig toch Knipoog).

20:18 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-10-07

het aandachtstrucje

Krijg je niet genoeg aandacht van je vriend? Belt hij te weinig of zie je hem te weinig? Dit is geen probleem meer, want ik heb de oplossing!

Mijn vriend is niet zo een 'beltype', wat zeer vervelend is. Hij belt alleen maar om af te spreken, dus dat is zo'n 1 keer in de week. Ik moest altijd zelf bellen, wat op zich niet erg is, maar het moet van twee kanten komen. Ik heb altijd al veel aandacht nodig gehad, dus ik begon me er aan te ergeren. Ik maakte me zorgen of dat ik misschien iets verkeerd gedaan had of dat hij me toch niet zo graag ziet. Op een keer begon ik erover tegen hem, dat ik liever had dat hij eens wat meer van zich liet horen. Je zou denken dat hij na ons gesprek het zou doen, maar nee, het bleef hetzelfde. Ik begon te aanvaarden dat hij nu zo éénmaal is. Maar toen dacht ik eens heel diep na over het mannelijke geslacht en hun manier van denken. En toen heb ik het gevonden.

Hetgene wat ik wilde bereiken, was dat hij wat meer aandacht aan me gaf en dus ook dat hij meer aan me dacht. En hoe laat je een man meer denken aan je... de elastiekjesmethode! Aantrekken-afstoten. Ik begon mijn plannetje uit te stippelen: 'Ik kleed me heel sexy en laat zijn fantasieën uitkomen. Zo zal hij de volgende dagen steeds aan mij denken.(aantrekken) Normaal gezien zou ik na een paar dagen bellen, dit doe ik niet.(afstoten)' Het resultaat:'Ik ben heel de week overstroomd met telefoontjes en lieve berichtjes!'

Dus wat kunnen we hier uit besluiten: 'Mannen hun hersenen zitten inderdaad wat lager.'

   

11:54 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-10-07

is liefde zoals in de films?

In de week besefte ik ineens dat liefde niet zoals in de films is. Het is niet zo vanzelfsprekend, passioneel, eeuwig,... in het echte leven. Jammer natuurlijk, want wie wil het nu niet? Ik was toen even in een dipje want hoe en wat was liefde dan wel? Gisteren ben ik er achter gekomen. Mijn vriend bleef slapen en 's morgens hebben we samen een uigebreid ontbijt gemaakt. Het was zo romantisch en toen bedacht ik opeens dat liefde soms wel zoals in de films is. Je moet gewoon zelf voor het moment zorgen en daar dan ook van genieten.

17:43 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-09-07

harde waarheid

Heel mijn leven heb ik gedacht van mezelf dat ik een makkelijke partner was. Ik zaag niet, ik stel geen eisen, ik ga graag weg met zijn vrienden,...

Maar ik heb beseft dat dit eigenlijk helemaal niet goed is, want zo deed ik altijd wat hij wou, ook al vond ik het maar niks. En als ik het dan niet leuk vond, dan kropte ik het op en zei er niks van. Want nee, ik mocht niet de zaag gaan uithangen. Het is nooit echt een probleem geweest tot nu. 

De laatste tijd was ik steeds teleurgesteld omdat hij niet de dingen deed die ik wilde. Maar dat is logisch als ik geen eisen stel. Dus heb ik zo juist beseft dat het eens tijd wordt dat ik eens zeg wat ik echt wil. Misschien ben ik dan niet meer zo'n gemakkelijke partner, maar wel een goede partner. Want dan pas ben ik 100% mezelf en is er meer evenwicht in de relatie. Ik ga het echt proberen en wie weet ben ik dan eens 100% gelukkig!     

22:01 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-09-07

Ik snap het niet!

Ik ben al heel wat keren mee geweest naar zijn vrienden en hij nog nooit naar die van mij. Nu hadden we afgesproken dat hij mijn vrienden eens ging ontmoeten, maar op het laatste nippertje haakte hij af. Hij was te moe en bleef thuis. Ik vond het jammer, maar ik zocht er niks achter. Nu hadden we gisteren weer afgesproken dat hij mee zou gaan naar mijn vrienden en ja, je hoort me al aan komen, hij haakte weer af! Hij wou iets met zijn eigen vrienden gaan doen. Ik vind het niet erg als hij met zijn vrienden weggaat, maar ik ben al vaak genoeg meegeweest naar zijn vrienden, dus hij kan toch ook eens een keer mee komen met mij hé! Al mijn vrienden zijn nieuwsgierig naar hem en hij doet niet eens de moeite om hem te ontmoeten. Ik ben echt diep teleurgesteld, want vrienden zijn heel belangrijk voor mij. En ik vind ook dat ze een stukje van jezelf zijn, want aan je vrienden kan je toch zien wie dat je bent. Wil hij mij dan niet echt leren kennen? Of heeft hij gewoon schrik om ze te ontmoeten en ligt er een te grote druk op hem? 

Mannen, wanneer zal ik ze begrijpen? Maar, dan denk ik aan de uitspraak:  'Don't try to understand me, just love me!'. Moeten wij, vrouwen, dat doen? Moeten wij het accepteren dat we ze nooit zullen begrijpen en gewoon van hen houden zoals ze zijn? Ja, misschien wel...  

13:59 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |