22-06-09

mijn eerste liefde

Heel de lagere school lang, ben ik verliefd geweest op dezelfde jongen. Ik heb het hem nooit durven vertellen. Maar wat bleek nu, hij was ook verliefd op mij. We hebben het nooit van elkaar geweten, tot de laatste dag van het zesde leerjaar. Maar toen was het te laat, we zouden beiden naar een andere school gaan en bovendien ging ik een dorp verder wonen.

Ik heb hem nooit meer gezien. Soms vraag ik mij wel af, wat er van hem geworden is, hoe hij er nu uitziet enzovoort. En af en toe denk ik heel stiekem dat hij de ware is. Het klinkt misschien stom, maar ik heb er mijn redenen voor. In die tijd dat ik verliefd op was, had mijn nonkel eens de tarotkaarten gelegd. Uit deze kon hij afleiden dat ik verliefd was. Ik zei dat dit klopte. Toen besloot hij om eens te kijken hoe het zou aflopen. En rara, welke kaart trok hij uit die grote stapel? Inderdaad, de kaart van de geliefden. Mijn nonkel was er zelf van geschrokken dat hij nu juist toevallig deze kaart trok. Of is het geen toeval?

Ik weet niet goed hoe ik hier over moet denken. Was het echt toeval? Of wil het iets zeggen? Ik zou graag deze jongen nog eens terug zien, maar helaas ken ik niemand meer van de lagere school en zou ik dus niet weten hoe ik terug met hem in contact moet geraken. Maar weet je, als hij echt de ware is, dan kom ik hem vroeg of laat wel tegen.

21:13 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-06-09

monogame hersenen

Het blijkt dat de stof vasopressine bij mannen en oxytocine bij vrouwen, een effect heeft op het trouw zijn. Naarmate men er meer van heeft, is men trouwer aan de partner. Dit is toch wel een bewijs dat monogamie of juist niet toch wel deels erfelijk is. Maar het blijkt ook dat seks met de partner deze stoffen kan doen stijgen.

Dus kan jij het soms niet laten om vreemd te gaan, steek het dan niet op je hersenen, maar doe er iets aan. Heb regelmatig seks met je huidige partner en het vermindert de behoefte naar een ander. En wie weet wakkert de vlam terug aan.

22:09 Gepost door de wijze vrouwen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |