30-10-08

het perfecte boek

Ik heb een geweldig boek gelezen, namelijk 'Perfecte vrouwen' van Olivia Goldsmith. Het is van dezelfde schrijver als 'The first wives club', waar ook een film van is.

Het gaat over 3 vrouwen wiens perfecte leventje verstoord wordt. Elk op een andere manier worden ze bedrogen en belogen door hun man. Gewond, maar niet gebroken rapen ze hun krachten bij elkaar om hun leven weer op het juiste spoor te zetten, maar deze keer zonder hun mannen. Hun vriendschap en hun gezamelijk getreur zorgen ervoor dat deze mannen zullen boeten voor hun daden.

Het is echt een spannnend, ontroerend, grappig boek. Echt de moeite.

 

16:57 Gepost door de wijze vrouwen in Muziek, films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-08

waarom vrouwen mannen nodig hebben

Welke vrouw vindt het nu niet leuk om zich in de armen van een man te schuilen, beschermd door hem te worden, je laten leiden door hem,...

Elke vrouw wil dit! We willen en verwachten van een man dat hij de leiding neemt. Maar pas op, ik bedoel niet dat we afhankelijk moeten zijn. Want daar gaan zowel vrouwen als mannen soms in de fout. Je hebt zo van die vrouwen die bij wijze van spreken niet zonder een man kunnen leven, die graag hun leven laten bepalen door een man, die een puinhoop zijn als ze vrijgezel zijn. Wel als je je hier in herkent, heb ik 1 raad: Wees een sterke vrouw! Laat je niet doen en leer gelukkig te zijn zonder dat je hier een man bij nodig hebt. Want als je gelukkig kan zijn zonder man, hoe gelukkig ben je dan wel niet met een man.

En zo heb je ook van die mannen die denken dat een vrouw niets zonder hen is. Wel die hebben het mis. Elke mens, ook vrouwen dus, zijn overlevingsdieren. Dus waarom zouden wij niet kunnen overleven zonder man. Het is dus niet dat wanneer de man de baas thuis is, dat hij ook de baas over zijn vrouw is.

We kunnen beide zonder elkaar, maar natuurlijk is het altijd leuker met twee.

18:41 Gepost door de wijze vrouwen in vrouwen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-08

begrijp jij mij?

Gisteren heb ik voor de eerste keer sinds onze breuk, iets gehoord van mijn ex. Nee, hij wil me niet terug. (Wat ik trouwens zelf niet zou willen.) Maar hij vroeg of hij een cadeau voor mij mocht kopen aangezien ik volgende week jarig ben. Natuurlijk zei ik nee. Wie koopt er nu een cadeau voor zijn ex! Ik snap niet hoe hij het in zijn hoofd haalt en wat zijn bedoelingen hier achter zijn. Volgens hem wil hij gewoon terug vrienden zijn. Een man die vrienden wil blijven?! Persoonlijk geloof ik niet in vriendschap na een relatie. Ik zou te veel aan de tijd van toen denken.

Ik begrijp mijn ex en vele andere mannen niet, net zoals zij ons niet begrijpen. Of begrijpen we elkaar maar al te goed, maar willen we elkaar gewoon niet begrijpen. Wil mijn ex met zijn raar gedrag zeggen dat hij er spijt van heeft en ben ik degene die om mijn eigen bestwil doe alsof ik hem niet begrijp. Of heb ik het helemaal mis en begrijpen alle mannelijke lezers geen snars van wat ik hier zeg. Wie zal het zeggen?

17:42 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-10-08

back on track

Vorige week was er een feestje op mijn kot. De sfeer zat er goed in. Na een tijdje begon een knappe jongen mij te versieren. Ik had eerst geen zin om voor zijn trukjes te vallen, maar de gedachte dat ik terug vrijgezel was en hier van moest genieten, overheerste. Ik flirtte terug en hij bleek wel leuk te zijn. Na wat gebabbel, vroeg hij of we niet naar mijn kamer gingen, zodat we daar rustig verder konden praten. Natuurlijk had ik meteen door wat zijn plannen waren, maar toch ging ik er op in. Daar kuste we. Het werd later en we waren beide moe. Toen vroeg hij of hij mocht blijven slapen en beloofde dat hij niks zou proberen. Ik stemde toe, want ik had wat nood aan gezelschap. Het bleef bij kussen zoals beloofd.

Nadien zagen we elkaar terug en de vonk was er nog steeds. We zijn nu min of meer samen. Maar ik besef dat er geen toekomst in zit; we zijn te verschillend, we wonen ver van elkaar en ik ben nog niet helemaal over mijn vorige relatie. Maar weet je, ik vind dit helemaal niet erg. Ik heb echt zin in een relatie zonder complexen, gewoon genieten van elkaars samenzijn. Zoals mannen volgens mij een relatie beleven. Want geef nu toe, wij, vrouwen maken er toch een complex gedoe van. Over alles nadenken, alles analyseren, enzovoort. Nee, daar heb ik even geen zin in.

Sorry dames, ik ga even de man uithangen.  

18:14 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-08

nieuw begin

Het treuren is voorbij, het is tijd om verder te gaan. Ik heb mijn haar laten knippen, de ideale remedie tegen LDVD. Ik ben klaar voor een nieuw hoofdstuk en hopelijk ontmoet ik deze keer mijn 'echte' prins.

Ik kijk wel op tegen de pijnlijke herontmoeting, hopelijk duurt dit nog een tijdje. Maar aan de andere kant zou ik hem zo graag terug zien en dat hij bij het wederzien spijt krijgt dat hij mij laten gaan heeft. Ja, dat is pas rechtvaardigheid.

17:04 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |