25-09-08

het bewijs

Ik zie mijn vriend enkel op zaterdagavond en zondag. We gaan dus vaak samen weg op zaterdag en meestal met zijn vrienden. Wat ik niet altijd even leuk vind. Vorig weekend gingen we nog eens apart weg en we hadden beide ons goed geamuseerd. Gisteren belde mijn vriend. Hij besefte dat hij zijn vrijheid miste. Ik begreep het wel, maar we zien elkaar al zo weinig dat twee dagen toch niet teveel zijn. En desnoods zien we elkaar alleen maar op zondag. Maar nee, mijn vriend miste zijn vrijheid op dit moment meer, dan hij mij zou missen. Hij maakte het dus uit na 1 jaar en 3 maand via de telefoon! Dit is dus duidelijk een bewijs dat elke vent, hoe goed dat hij ook lijkt, een klootzak is!

Na het telefoongesprek zag ik overal dingen die met hem te maken hadden. Ik deed meteen de fotos weg, de oorbellen die ik van hem heb gekregen deed ik uit, alles wat mij aan hem doet denken, heb ik vanachter in de onderste schuif van mijn bureau gedaan. Twee dingen waar ik nog niet aan toegekomen ben: de lieve berichtjes in mijn gsm en de herinneringen in mijn hart. Kon ik dat laatste ook maar in een diepe schuif doen met een dik slot, waarvan ik de sleutel zou weggooien. Kon ik dat maar.

Ik denk nog steeds dat ik elk moment kan wakker worden uit deze nachtmerrie, maar helaas is het gewoon de realiteit.

14:16 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-09-08

samen op vakantie

De ideale liefdestest vind je niet in de boekskes, maar door samen op reis te gaan. Dan pas leer je elkaar echt kennen. Mijn vriend en ik gingen een weekendje naar Parijs, de liefdesstad. Maar viel dat even tegen. Wie denkt dat Parijs een centrum heeft met al de toeristische bezienswaardigheden bijeen, heeft het goed mis. Neen, alles is er verspreid en het is bijna onmogelijk om dit allemaal te voet te doen. De metro in dus. Maar die is alles behalve gezellig. 's Avonds waren we zo moe van al dat wandelen, dat we als een blok in slaap vielen. Geen seks dus in de stad der liefde! Maar heb ik mijn vriend nu leren kennen? Ja, maar ik heb vooral mezelf leren kennen. Als we onze weg zochten en op het plannetje moesten kijken, wou ik het altijd doen. Niet alleen omdat ik dit goed kan, maar ook omdat ik de controle niet kwijt wou. Ik wou niet afhankelijk van mijn vriend zijn. Allemaal goed en wel, maar mijn vriend had het er duidelijk moeilijk mee dat hij niet de leider was. Als ik zei: 'Naar rechts.', moest hij het eerst op de kaart bekijken of ik wel gelijk had. Daar kon ik echt niet tegen. En het toppunt van al: hij snapte niet hoe de kaart ineen zat, hoewel hij dit natuurlijk niet liet merken. Ik vraag me af of het komt doordat mannen nu éénmaal graag de macht hebben of heeft het stereotyp 'Vrouwen kunnen niet kaartlezen' hier iets mee te maken.

Volgende keer als we nog eens op vakantie gaan, zal het toch een strandvakantie worden, waar je gelukkig geen plan nodig hebt. Of zal hij daar per se aan het stuur van de jetski willen zitten...

14:56 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |