25-07-07

72u-regel

Als er één ding is, wat ik nooit wil zijn, is het wanhopig. En zeker niet in de liefde. Daarom heb ik doorheen de jaren heel wat regeltjes verzonnen. Eentje daarvan is dat je geliefde 72u krijgt om een bericht te beantwoorden of terug te bellen. Heel wat mensen zouden steeds maar blijven bellen of berichten sturen en dan kom je wanhopig over. Als ik na 72u nog steeds niks van hem hoor, dump ik hem. Want dan weet je dat hij het niet waard is en dat hij geen tijd voor je maakt. Meestal laten ze op tijd iets van zich horen, maar ik heb het ooit meegemaakt dat het niet zo was. Ik dumpte hem per bericht, (nu is het niet laf, maar verdient hij het), en even later kwam hij met een excuus af. Hij had drie dagen in het ziekenhuis gelegen met een gescheurde kniepees en had niks aan me laten weten omdat ik me dan toch ongerust zou maken! Dikke zever! Hier heb ik drie redenen voor. 1) Of het waar is, weet ik nog altijd niet. 2) Een gescheurde pees is geen zaak van leven en dood, dus zo ongerust zou ik niet geweest zijn. 3) Ik was zowiezo ongerust, omdat hij niks van zich liet horen. Een klootzak met andere woorden en dus goed dat ik hem gedumpt heb. Mijn 72u-regel werkt!   

11:58 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-07

genant!

Flirts zijn op het moment zelf leuk, maar de volgende dag komen meestal de schaamtegevoelens en... de kater. Wat ook vervelend is, is de wederontmoeting. Meestal is dit elkaar totaal negeren en allebei rood worden. Genant!

Ik heb zo een moment te straks gehad. Ik zal vanaf het begin vertellen: een paar maanden geleden was een goeie vriend van mij gedumpt en ja, wat doe je dan? Inderdaad, drinken! We hadden alletwee goed in het glaasje gekeken en voila... van het één kwam het ander. Cliché! We hebben sindsdien niet meer tegen elkaar gepraat. Ik heb er nog steeds spijt van want door die ene avond is onze vriendschap gewoon verpest.

Nu ging ik deze middag naar de winkel voor kattenkorrels (mijn kat had honger) en wie staat er de kassa naast mij... Het was duidelijk dat hij mijn blik probeerde te vermijden. Vervelend moment, maar het had nog erger kunnen zijn. Want toen ik thuiskwam, scheurde ineens de zak kattenkorrels open. Wat als dit een paar minuten geleden gebeurd was, aan de kassa? Dan was ik echt door de grond gegaan. Gelukkig heb ik een goede beschermengel.

19:48 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-07

voordelen vrouw

Mensen die zich niet gelukkig voelen met hun geslacht, zie je tegenwoordig meer en meer. Ik begrijp die mensen, maar zelf ben ik blij dat ik een vrouw ben. Voor de twijfelaars, hier de voordelen van de vrouw:

 • We brengen leven op aarde.
 • We kunnen onze menstruatie altijd als excuus gebruiken. ( Niet dat we dit vaak doen.)
 • We worden getrakteerd en dit zonder het te vragen.
 • Meestal moeten we niet de eerste stap zetten. Handig voor de verlegen mensen onder ons.
 • We worden serieuzer genomen.
 • We hebben een betrouwbare intuïtie.
 • Met onze vrouwelijke charmes kunnen we heel wat bereiken, maar we kunnen het ook zonder.
 • We leven langer.
 • We hebben een sterkere geest.
 • We kunnen ontzettend genieten van een stuk chocolade.
 • We kunnen foutjes van de natuur een beetje bijwerken met make-up.
 • We beslissen hoe ver we gaan op seksueel gebied. 
 • We kunnen eindeloos voordelen van een vrouw opsommen...

 

19:06 Gepost door de wijze vrouwen in vrouwen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-07-07

vroeger waren ze ook al zo

Wat doe je als het vakantie is en slecht weer? Inderdaad, grote kuis! Ik was gisteren mijn rommel aan het sorteren: weg - misschien weg (hoogst waarschijnlijk houd ik het) - blijven. Opeens kwam ik een dagboekje van mijn mama tegen van toen ze zestien was, hoe het tussen mijn spullen terecht kwam weet ik niet, dus begon ik het te lezen. Ok, normaal mag je zoiets niet lezen, maar wat zou je nu zelf doen. Het was raar om te beseffen dat mijn mama ooit ook een puber is geweest. Ja, ze was het ook geweest,  een onzekere tiener die zich druk maakt om een pukkel en alleen maar denkt aan jongens. En toen las ik iets dat mijn bloed deed koken. Ik zal het even kort samenvatten:

"Mijn mama was verliefd op haar buurjongen en op een dag raapte ze al haar moed bijeen en ze vertelde het hem. (Heel moedig vind ik, ik weet niet of ik het zelf zou kunnen.) Het was wederzijds en ze kusten. Het was haar eerste kus. Tot nu toe is alles rozengeur en maneschijn, maar... na een een week dumpte meneertje haar, omdat hij een ander gevonden had. Ik hoor je al denken:"Iedereen maakt dat toch mee.". Dat is zo, maar het verhaal is nog niet gedaan, het wordt nog erger. Dus hij had het uitgemaakt en had dus een nieuw vriendinnetje. Mijn mama was super verdrietig. Na een week stond hij ineens voor haar deur en smeekte voor vergevenis. Mijn mama was super blij en ze hebben die dag het record om ter langste kussen verbroken, bij wijze van spreken. Maar, nu komt het, de volgende dag liet hij niets horen. En de dag erna ook niet. Ze heeft het uiteindelijk van zijn beste vriend moeten horen, dat hij nog steeds samen was met het ander meisje en dat die ene dag gewoon om een weddenschap ging. Hij had immers beweerd dat hij mijn mama terug zou kunnen krijgen, nadat hij haar gedumpt had. En ja, hij had de weddenschap gewonnen, maar hij had ook een gebroken hart op zijn geweten."

Toen ik dit las, dacht ik:"Wat een klootzak! Toen waren ze al zo." Ik zou graag de details aan mijn mama willen vragen, maar dan moet ik toegeven dat ik haar dagboek heb gelezen, dus houd ik het maar voor mij. En dus de moraal van het verhaal is: 'Lees geen dagboek van een ander, want je komt zeker iets te weten, dat de andere probeert te vergeten.'.    

12:59 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-07-07

houd je relatie gezond

Stel je hebt eindelijk een man gevonden die geweldig is en je bouwt er een relatie mee op. Natuurlijk wil je dat deze voor eeuwig blijft duren en dat jullie samen gelukkig worden. Maar hoe doe je het? Hoe zorg je ervoor dat jullie relatie stand houdt in deze omgeving van scheidingen en haat?

Communiceer! Hoe vaak hebben we dit al niet gehoord? Overal zeggen ze 'Leer communiceren.'. Misschien een beetje beu gehoord, maar ze hebben gelijk. Je moet over alles met elkaar kunnen praten, maar dan ook echt wel alles. Want zo schep je vertrouwen en ga je elkaar respecteren en bovendien ga je je ook amuseren. En dit zijn drie zeer belangrijke dingen. 

Verras! Breek de sleur en doe iets impulsief. Dit kan zeer simpel zijn, ga wandelen of picknicken of steek eens een kaarsje aan of trek eens een mooie outfit aan. Eigenlijk zou je elkaar elke dag opnieuw moeten versieren. Je mag je relatie nooit als een gewoonte zien, want wie weet komt daar dan wel eens een eind aan.

Hoe dat je het doet maakt niet uit, zolang je maar van elkaar geniet en de liefde levend houdt. Want is er nu iets mooiers dan liefde...

samen26

 

21:32 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-07-07

Handleiding mannen

Eindelijk een handleiding voor mannen! (Of hij werkt, is de vraag)
 
1: Kun je alsjeblieft het fatsoen opbrengen om na gebruik de toiletbril OMHOOG te klappen

2: Als je voor ons kookt, denk dan aan de groepen van de mannelijke schijf van 5!
Vlees - Gefrituurd - Bier - Vet - Veel .

3: Vraag ons niet je tasje vast te houden in het winkelcentrum.We staan voor gek!!

4: Winkelen is geen vrijetijdsbesteding, maar een vrijetijdsverspilling!

5: Als we je vragen of je een trio kunt regelen met jou en je beste vriendin, is het een grapje!
Tenzij het antwoord JA is, dan willen we het ook graag filmen.

6: De man is altijd de baas over het kampvuur, de barbecue, of de grill.

7: Iedere poging van een man om voedsel te bereiden, ongeacht hoe treurig ook ( bv. soep uit blik, microgolfvoedsel of friet halen) dient te worden bejegend met ongeveer net zoveel bewondering en lof als, pakweg, de eerste stapjes van een kind.

8: Die mannelijke modellen met perfecte lichamen zijn allemaal homoseksueel.
Leg je er nu maar gewoon bij neer.

9: Weet je, jij kunt hem ook wel eens mee uitvragen. Dat is niet strafbaar of zo!

10: Als je echt wilt dat we eerlijk zijn. Stel dan geen vragen waar je geen eerlijk antwoord op wilt.

11: Natuurlijk wilt hij nog wel een biertje.

12: Verwondingen met betrekking tot de testikels zijn NOOIT grappig.

13: Waag het niet om ons ingebouwde navigatiegevoel in twijfel te trekken, door onverhoeds op vreemden af te stappen om de weg te vragen.

14: Hij keek niet naar dat meisje. Nou ja, een beetje dan. Okay, hij keek! Nou en?
Kijk jij nooit naar andere mannen??

15: Er is uit zichzelf niets mis met het woord "kut" , behalve dat jij je er druk om maakt.

16: Beschouw hem als de knapste, sterkste, grappigste en meest succesvolle man die je ooit hebt ontmoet.

17: Jouw bllen, borsten, make-up, benen, ( kies er een) zien er prima uit. Uitstekend zelfs!
Kunnen we er nu over ophouden?

18: Als je een bevredigend seksleven wilt, moet je juist niet je orgasmen "faken"!

19: Het is niet nodig, om je menstruatie met hem te bespreken. Hij praat ook niet met jou over zijn scheerwondjes!

20: Laat geen onduidelijke flessen (bv. ontharingscrème) rondslingeren in de douche, want alles daar lijkt op shampoo!

21: Onze huid zorgt wel voor zichzelf. Zeep is ruim voldoende. Liefst ongeparfumeerd.

22: Een woord: Pijpen.... Leer het! Doe het!! Leef het....

23: Vuile was heeft verschillende categoriëen: schoon & ruikt fris, schoon & ruikt vies, bevlekt & ruikt vies, bevlekt & ruikt schoon. Zo sorteren wij dan ook onze was. Dit verklaart hopelijk voor eens en voor altijd die stapels op de vloer van de badkamer.

24: Ja,  Pamela Anderson/Paris Hilton/Jessica Simpson is knapper dan jij! Maar Brad Pitt/Orlando Bloom/Tom Cruise is knapper dan wij! Maar aangezien geen van ons beiden een kans bij die mensen heeft, kun je je misschien beter druk maken, om iemand uit je eigen klasse.

25: Laat wat van het dekbed voor ons over.

26: Hij heeft geen interesse in "vrienden zijn".

27: De beste dates beginnen altijd met de ( door de vrouw) uitgesproken zin: "Weet je, waarom slaan we dat dure etentje niet gewoon over, en blijven we niet gewoon hier, om als wilde apen de liefde te bedrijven?

28: We weten niet precies, hoe laat we zullen bellen.

29: Zeuren is niet sexy.

30: Huilen ook niet.

31: Het antwoord: "Ik weet het niet, wat wil jij"? is GEEN goed antwoord op de vraag: "Wat wil je doen dit weekend"?

32: Blijf van die afstandbediening af, we drukken met alle plezier het knopje voor je in.

33: Sport op TV is belangrijker, dan verhalen over je vriendinnen.

34: Ongeacht wat jij denkt, we kunnen best een paar uurtjes alleen thuis zijn,

35: Geloof het of niet, maar het kan ons niets schelen wat anderen van ons denken, als we dronken zijn.

36: Dat je niet meer van me houdt, is tot daar aan toe!
Maar zolang je mijn geld uitgeeft, hebben we RECHT op seks.

37: Nee betekent nee. Ja betekent ja. Stilte betekent, dat we er niet tussen kunnen komen.

38: Twee hamburgers en een biertje tijdens een voetbalwedstrijd vallen wel degelijk in de categorie "uit eten"!

39: Je ziet hem 's ochtends en 's avonds. Waarom dan ook nog naar zijn werk bellen?

40: Is het echt zo erg om een BH en slipje in dezelfde kleur te dragen?

41: Je wilt waarschijnlijk niet eens weten waar hij nu aan denkt.

42: Stilte hoeft niet worden gevuld met gesprekken over "ons" en "de relatie".

43: Dingen waarmee je kunt helpen: tuinieren, een kruiswoordraadsel,...

44: Dingen die we liever alleen doen: de route bepalen, sport kijken, kaarten, sigaren roken, bier uitkiezen.

45: Sokken zijn nooit cadeautjes, ook niet, als ze in cadeaupapier zitten.

46: Winkelcentra zijn zo ontworpen zodat naast de winkels met kleren, schoenen en handtasjes, je ook winkels met sportartikelen of mediaspullen hebt. Laten we daar dan ook gebruik van maken.

47: We weten echt niets van handtasjes! Vraag het ook niet.

48: Hij heeft die plant wel degelijk water gegeven, maar het stomme ding ging toch dood.
Niemand weet waarom, maar zulke dingen gebeuren gewoon.

49: Een compromis sluiten is iets anders, dan doen wat jij wilt.

50: Seks is door de week altijd welkom. Van tevoren drie uur praten niet.

51: Uit eten gaan is een leuk verjaardagscadeau. Twee kaartjes voor het voetbal zijn nog leuker.

52: Nee, hij houdt de afstandsbediening bij zich. Sorry!

53: Als hij dan toch mee moet naar Hunkemöller, laat hem dan in godsnaam niet alleen ergens staan. Alle oudere dames kijken hem dan gemeen aan, en het is al erg genoeg.

54: Soms denkt hij even NIET aan jou. Het is nu eenmaal niet anders.

55: Controleer het oliepijl. Echt, het is te doen.

56: Niets maakt duidelijker dat je van hem houdt, dan seks bij het wakker worden. Het is trouwens ook doodzonde, om zo'n ochtenderectie te verspillen.

57: Als we onze gevoelens met jullie delen, delen jullie dan tenminste wat kastruimte en wat ruimte bij de wasbak met ons.

58: Nee, hij weet niet wat vandaag voor bijzondere dag is. Dat zal hij wel nooit weten ook.
Geef dat soort dingen dan ook aan op de kalender.

59: Vraag om wat je wilt. Subtiele hints werken niet.

60: Huilen is chantage.

61: Je hebt al genoeg kleren.

62: Je hebt teveel schoenen.

63: Je hoeft niet naar de kapper. Nooit meer.

64: Laat ons niet raden.

65: Zeventien maanden Non-stop hoofdpijn is een probleem. Ga naar de dokter.


 

 

15:33 Gepost door de wijze vrouwen in humor | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-07

bingo!

Ik ben jullie nog veel uitleg verschuldigd, maar ik zal het kort houden. Onze afspraak was zalig. We hebben heel de avond gebabbeld en er was een zekere aantrekkingskracht tussen ons. En die kwam tot uiting bij het afscheid, m.a.w. we hebben gekust! En nu zijn we al een paar dagen verder en zijn we dus officieel een koppel!

Het is wel raar hoe het leven eigenlijk gaat, een paar weken geleden stond hij op mijn verlanglijstje en nu heb ik hem gewoon. En hij is echt super lief en als ik niet beter wist, zou ik al zeggen:"Met hem wil ik samen oud worden.". Maar er is wel één probleempje, hij vertrekt binnen 3 dagen op reis voor een maand! Dit gaat echt heel moeilijk worden. Ook al zijn we nog niet zolang samen, ik kan echt niet een dag zonder hem. Maar helaas het moet. Dit wordt echt aftellen.

20:48 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |