29-05-07

geef me een kus

Hij gaat dichter naar haar lippen en zachtjes kust hij ze. Ze kussen en de kus is wat een kus moet zijn, maar dan nog 1000 keer beter. En ze weten allebei door die ene kus dat ze bij elkaar horen.

 

Dit is zo een typische scène uit een happy-end film. Je zou denken, dit is puur fictie, maar telkens als ik iemand kus hoop ik dat ik voel dat hij 'het' is. Maar helaas heb ik het nog nooit meegemaakt. Of je het echt kunt voelen, weet ik niet, maar ik blijf er in geloven. Maar wat ik wel weet is dat wanneer iemand slecht kust, hij zeker niet de ware is. Want kussen is toch zeer belangrijk in een relatie. En als je daarin al niet overeen komt... Zo vind ik het absoluut niet leuk als hij zijn tong steeds maar in je keel wilt steken of dat hij altijd wasmachine wilt spelen. Draaien maar! Nee, liever niet...

 

 

20:37 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-05-07

ode aan de vrouw

Ik ben een vrouw, en da’s heus geen pech

Heb geen last van agressie als ik rijd op de weg

Ik laat tenminste geen lampen aan voor nop

En ruim al mijn rotzooi achter me op! 

 

Als ik iets zoek, vind ik het in één keer

Kan tegelijkertijd bellen, koken en nog veel meer!

Van een griepje is bij mij niet veel te merken I

k neem een aspirine en ga gewoon werken

Ik houd me bezig met echt belangrijke vragen

In plaats van te jammeren om de voetbaluitslagen! 

 

Al is een vrouw zijn dan een enorme zegen

Helaas houdt de man onze ontwikkeling tegen!

Hem aan zijn lot overlaten is misschien een makkie

Maar wie strijkt dan zijn hemden en kookt zijn prakkie? 

Dat is niet het ergste in dit geval

Echt irritant bij mannen is hun gebral.

Ze denken zelf de beste te zijn

Vooral spotten met vrouwen vinden ze fijn.

Uiteraard laten we ze in de waan

Want de waarheid kunnen ze gewoon niet aan: 

 

Mannen zijn eigenlijk nog een kind

Dat spelen met auto’s het einde vindt.

Die een potje gaat vechten als hun club verliest

Computerspelletjes speelt en maar knoeit als ie piest. 

 

Nee, mannen willen de waarheid niet horen:

Zonder een vrouw zijn ze verloren!

 

17:40 Gepost door de wijze vrouwen in vrouwen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-05-07

feminisme?

Ik was zo juist aan het surfen en ik kwam een site over feminisme tegen. Dit vond ik daar:

Je bent een feminist als je hier mee akkoord bent:

1. vrouwen even belangrijk zijn als mannen
2. vrouwen het recht hebben om zelf hun leven te bepalen
3. de ervaringen van vrouwen belangrijk zijn
4. vrouwen het recht hebben om de waarheid te vertellen over hun ervaringen
5. vrouwen recht hebben op meer van al wat ze tekort komen omdat ze vrouwen zijn: respect, zelfrespect, onderwijs, veiligheid, gezondheid, vertegenwoordiging, geld.

Maar volgens mij is toch elke vrouw hier mee akkoord, dus zijn we allemaal feministen? Vaak wordt feminisme gezien als iets negatiefs, het zijn mannenhaatsters. Maar dit is een foute verklaring. Feministen vechten voor de rechten van de vrouw zonder de man te vernederen. Dus in elke vrouw schuilt denk ik een feminist.

19:10 Gepost door de wijze vrouwen in vrouwen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-05-07

verliefd

Ik zag hem enkele dagen geleden, ik keek in zijn ogen en ik voelde een warm gevoel van binnen. Ik ben verliefd! Hoewel de klassieker van Samson en Gert als volgt gaat:"Ik ben verliefd, iedereen mag het weten.", houd ik het nog even voor mezelf. (Dus even een boodschap aan mijn vrienden:"Hoe hard jullie het ook proberen, het komt er niet uit.".)
Als ik verliefd ben, ben ik super onzeker. Maar tegelijkertijd geeft het me ook een zalig gevoel. Wie is hij nu? Laten we hem maar X noemen. Hij is niet echt een vriend, meer een kennis. Iemand waar je alleen "Hey, alles goed?" tegen zegt. Maar nu zit ik met een probleem, want hoe kan ik hem nu duidelijk maken dat ik hem wel leuk vind. Ik kan het toch moeilijk zeggen hé. Ik heb me zelf voorgenomen om volgende keer als ik hem zie iets meer tegen hem te zeggen. Maar dan komen weer die onzeker gevoelens naar boven, zoals wat moet ik zeggen en wat als het gesprek stil valt en... Waarom moest ik nu toch verliefd worden? Ach ja, denk ik dan, wie weet is hij deze keer de ware. Ik hou jullie op de hoogte.

14:55 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-05-07

waarom toch...

Hoe vaak zeggen we wel niet: 'Venten zijn klootzakken' of 'Ik heb geen man nodig' of 'Ze zijn allemaal hetzelfde.' maar hoe vaak komen we wel niet tot de (pijnlijke) vaststelling dat we ze wel nodig hebben...Zij zijn dan misschien wel degenen waardoor je gekwets bent geweest, maar zij zijn ook diegenen die die lieve berichtjes naar je stuurden en die tegen je zeiden: 'Ik heb je gemist...'. Zij zijn degenen waar je 's nachts in je bed voor hebt moeten huilen maar zij zijn ook diegenen waar je je goed bij voelde, waar je mee kon praten, waarbij je jezelf kon zijn. We kunnen waarschijnlijk allemaal wel dingen bedenken waar we ons aan ergeren: 'Waarom stuurt hij niet terug op mijn berichten', 'waarom zegt hij onze afspraak af', 'waarom staat hij heel de tijd bij dat ene meisje' maar ik ben er van overtuigd dat er andersom ook heel wat dingen zijn waar hij zich aan ergert. We kunnen ze honderden dingen verwijten, we kunnen ze misschien haten op bepaalde momenten, we willen ze soms nooit meer zien, maar toch gaan we telkens weer op zoek. Een ontmoeting tussen een jongen en een meisje, wat kan het toch ontzettend mooi zijn, iemand ontmoeten waarvan je zegt, 'hij is HET', ik heb het zelf nog niet meegemaakt, maar ik blijf zoeken...

18:06 Gepost door de wijze vrouwen in mannen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-05-07

bachelorsong

Ik ben alleen oh hee ho geen vent om me heen oh hee ho het kan me niet schelen oh hee ho zolang ik me niet zit te vervelen oh hee ho

Wat ben ik toch zo vrij, alleen denken aan mij. Niemand zegt me wat doen, ik geef iedereen een zoen. Wat ben ik toch zo blij!

Wat ben ik toch zo vrij, alleen denken aan mij. Er is alleen maar gelach, elk uur van de dag. Wat ben ik toch zo blij!

Ik loop te dromen oh hee ho of de prins nog zou komen oh hee ho hij moet iets laten weten oh hee ho anders kan hij mij vergeten oh hee ho

Wat ben ik toch zo vrij, alleen denken aan mij. Niemand zegt me wat doen, ik geef iedereen een zoen. Wat ben ik toch zo blij!

Wat ben ik toch zo vrij, alleen denken aan mij. Er is alleen maar gelach, elk uur van de dag. Wat ben ik toch zo blij!

14:05 Gepost door de wijze vrouwen in Muziek, films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-05-07

liefde is...

2... als het na vele jaren nog steeds aanwezig is.De mooiste en ontroerendste vorm van liefde vind ik, van de 'oudjes'. Dat na zoveel jaren de vlam nog steeds brand, dan moet het toch echte liefde zijn. Gisteren liep er een koppel van oudere leeftijd voor mij en ik zag dat de man de hand van de vrouw greep. En zo liepen ze hand in hand. Dit kleine gebaar ontroerde mij echt. Want wie wil er nu niet samen oud worden met iemand, van wie je nog steeds houdt.

14:09 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-07

liedjes

Er is niets leuker dan liedjes die over sterke vrouwen gaan en die zich nooit door de wijs laten brengen door mannen. Even een lijstje:

Meisjes aan de macht - Yasmine

Girls just wanna have fun - Cyndi Lauper                                                                 

De man is minderwaardig - Katastroof                                                                    

I will survive - Gloria Gaynor                                                                                  

So yesterday - Hilary Duff                                                                                     

Beautiful liar - Beyoncé & Shakira                                                                          

More than you deserve - Anouk   

Vul gerust zelf aan...  

 

21:17 Gepost door de wijze vrouwen in Muziek, films | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-05-07

Respect alsjeblief!

Een paar jaar geleden had ik een nieuwe vlam. Alles leek koek en ei. Op een avond waren we een film aan het kijken, toen hij plotseling zei:"Pijp me!". Alleen de 'slet' ontbrak nog. Ik was geschrokken en voelde me beledigd. Niet dat ik iets tegen pijpen heb, maar je moet het me niet bevelen. Een beetje respect graag. De vlam was meteen gedoofd en ik heb hem weggestuurd. Ik laat me niet zomaar doen door iemand. Ik vind het zeer naïef als je er op in zou gaan, gewoon omdat je hem niet kwijt wilt. Heb toch een beetje zelfrespect!

18:05 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-07

Bestaan sprookjes nog?

Er was eens... een blog die over de negatieve dingen van mannen ging. De schrijvers werden hierdoor vervloekt door een kwaadaardige tovenaar. Ze zouden heel hun leven alleen maar boeren op ezels tegen komen. Alleen een kus van de prins zou de vloek kunnen opheffen. Op een dag, heel onverwachts, kwamen ze de prins op het witte paard tegen. Hij kuste hen en ze leefden nog lang en gelukkig.

Spijtig genoeg is dit fictie en is de prins nog steeds op zoek naar mij. (Durfde hij maar de weg te vragen.) Maar voor heel wat mensen zijn deze sprookjes al uitgekomen of maken ze zichzelf en anderen dit wijs? Bestaan sprookjes nog wel? Is dit niet puur een verzinsel om toch maar te blijven hopen dat ooit, ja ooit, alles goed komt. Want als je een nieuwe vlam hebt, zoek je dan niet telkens (on)bewust naar tekens dat deze keer 'echt' is? Maar vaak blijkt het dan toch niet zo.

Maar om het leven wat aangenamer te maken, blijf ik nog steeds in sprookjes geloven en ben ik er zeker van dat ooit, ja ooit, ik kan zeggen:"Hij heeft me gevonden."

http://www.youtube.com/watch?v=O8UDV6__BIo Een boodschap van de prins op het witte paard om niet op te geven en te blijven hopen.

18:57 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-05-07

Hoe versier je een man?

Hoe versier je iemand? Hoe laat je hem weten dat je je aangetrokken voelt? Het meest voorkomende scenario is dat het meisje met sprankelende ogen, de ogen van haar nieuwe prooi opzoekt. Wanneer ze de paar-seconden-in-de-ogen-en-dan-wegkijken-versiertruc heeft uitgevoerd, doet ze niets anders dan wachten. Wachten tot hij contact zoekt. Maar vaak wordt het wachten, heel lang wachten en in het slechtste geval eindeloos wachten. Wordt het is niet tijd dat wij ook eens initiatief nemen? Of wil de man nog steeds de jager zijn en moeten wij nog steeds hard-to-get spelen? En als we initiatief nemen, waar ligt dan de grens? Kan een vrouw bv. een man te huwelijk vragen of gaat dit al te ver? Zoveel vragen, maar hopelijk veel antwoorden van jullie. Zodat wij, vrouwen, eens en voor altijd weten hoe dat wij mannen moeten versieren.

19:23 Gepost door de wijze vrouwen in mannen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-05-07

mopjes!

Er zijn zoveel moppen over domme blondjes, zeurende echtgenoten,... Maar natuurlijk zijn er ook moppen over MANNEN! En een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Wat is het verschil tussen een man en ET?
ET belde naar huis.

Wat is een zevengangenmenu voor een man?
Een hotdog en zes flesjes bier.

Waarom trouwen mannen het liefst met een maagd?
Ze kunnen niet tegen kritiek.

Wat moet een vrouw eerst uittrekken om haar man in bed te krijgen?
De stekker van de TV.

Waarom maken mannen zo moeilijk oogcontact?
Borsten hebben geen ogen.

Waarom heb je 1 miljoen spermatozoïden nodig om 1 eicel te bevruchten?
Omdat ze de weg niet willen vragen.

Een man is als een video. Vooruit, achteruit, vooruit, achteruit, stop, eject.

Waarom bestaan mannen?   Vibrators kunnen geen gras maaien.

Waarom schiep God eerst de man? Iedere artiest maakt eerst een ruw schets.Lachend

19:39 Gepost door de wijze vrouwen in humor | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-07

ldvd

Hij heeft het juist uitgemaakt. Je hart ligt aan dingelen, wat moet je doen?

Stap 1: Huil! Huil maar eens goed uit en trek je niks van anderen aan.

Stap 2: Gooi alles wat aan hem doet denken weg. (De dure spullen leg je gewoon buiten het zicht. Kwestie van later terug te kunnen gebruiken.)

Stap 3: Bel je vriendinnen voor een ladiesnight. Massa's ongezond eten, een feel-goodfilm, gezichtsmaskers,...

Stap 4: Het is tijd voor actie! Begin terug met het andere geslacht op te trekken en wie weet vind je deze keer je prins op het witte paard.

17:23 Gepost door de wijze vrouwen in vrouwen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-07

Shit happens

Hij vergat je verjaardag? Shit happens…
Hij verkiest voetbal boven een romantisch avondje met jou? Shit happens…
Hij snurkt zo verschrikkelijk dat je steeds wakker ligt? Shit happens…
Hij kleedt zich als een ‘fashion victim’? Shit happens…
Hij is alles behalve een keukenprins? Shit happens…
Hij wil een flirt terwijl jij meer wilt? Shit happens…
Hij maakt misbruik van je zatheid? Shit happens…
Hij heeft het toch net iets meer voor je beste vriendin? Shit happens…
Hij vindt je te jong? Shit happens…
Hij gaat vreemd? Shit happens…
Hij is allergisch voor afwasmiddel? Shit happens…
Hij draagt sokken in bed? Shit happens…

19:49 Gepost door de wijze vrouwen in mannen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Like a boy (Ciara)

Niks beseffend zat ik gisteren in de zetel te chillen voor TMF, en jaja, het zijn de woorden van de grootstenKnipoog

Pull up your pants (Just like 'em)
Take out the trash (Just like' em)
You can dig cash like 'em
Fast like 'em
Girl you ought to act like ya dig(What i'm talkin' bout)
Security codes on everything
Vibrate so your phone don't ever ring
(joint account)
And another one he don't know about

Wish we could switch up the roles
And I could be that
Tell you I love you
But when you call I never get back
Would you ask them questions like me?
Like wherer you be at?
Cause i'm out four in the morning
On the corna rollin'
Doin' my own thing

What if I had a thing on the side?
Made ya cry?
would the rules change up?
Or would they still apply?
If I played you like a toy?
Sometimes I wish I could act like a boy

Can't be getting' mad
What you mad?
Can't handle that!
Can't be gettin' mad
What you mad?
Can't handle that!

Girl go head and be (Just like 'em)
Go run the streets(Just like 'em)
Come home late say sleep like 'em
Creep like 'em
Front with ya friends
Act hard when you're with 'em like 'em
(What)

Keep a straight face when ya tell a lie
Always keep an anti-alibi
(Keep him in the dark)
What he don'y know won't break his heart

Wish we could switch up the roles
And I could be that
Tell you I love you
But when you call I never get back
Would you ask them questions like me?
Like where you be at?
Cause I'm out four in the morning
On the corna rolli'
Doin' my own thing yeah

If I was always gone
With the sun getting home
(Would ya like that?)
Told you I was with my crew
When I knew it wasn't true
(Would ya like that?)
If I act like you
Walk a mile off in yo shoes
(Would ya like that?)
I'm messin' with your head again
Dose of your own medicine

If I played you
Would you like that?
Had Friends
Would you like that?
'nother car?
Would you like that?
Hell naw
You wouldn't like that--No!

What if I had a thing on the side?
Made ya cry?
would the rules change up?
Or would they still apply?
If I played you like a toy?
Sometimes I wish I could act like a boy

 

Vertaling

Trek je broek op (net als zij)
Zet het vuilnis buiten (net als zij)
Je kan geld verdienen als hen
Snel als hen
Meid je moet doen alsof je verdient (waar ik over praat)
Veiligheidscodes op alles
Je telefoon vibreert, rinkelt nooit
(Gezamenlijke rekening)
En nog één waar hij niets over weet

Ik wens dat we van rollen konden veranderen
En ik zo kon zijn
Je zeggen dat ik van je houd
Maar wanneer je belt, bel ik nooit terug
Zou je ze vragen stellen als ik?
Zoals waar je bent?
Want ik ben nog niet thuis om vier uur 's ochtends
Op de hoek rollend
Mijn eigen ding doen

Wat als ik iets had aan de zijkant?
Deed ik je huilen?
Zouden de regels veranderen?
Of zouden ze nog steeds gelden?
Als ik met je speelde als een speelgoedje?
Soms wens ik dat ik me kon gedragen als een jongen

Kan niet kwaad worden
Ben je boos?
Kan dat niet aan!
Kan niet kwaad worden
Ben je boos?
Kan dat niet aan!

Meid ga door en wees (net als zij)
Ga op de straten (net als zij)
Kom laat thuis slaap als hen
Bedrieg als hen
Hang rond met je vrienden
Doe stoer als je bij hen bent, net als hen
(Wat)

Houdt een strak gezicht wanneer je een leugen vertelt
Houdt altijd een anti-alibi
(Houdt hem in het donker)
Wat hij niet weet zal zijn hart niet breken

Ik wens dat we van rollen konden veranderen
En ik zo kon zijn
Je zeggen dat ik van je houd
Maar wanneer je belt, bel ik nooit terug
Zou je ze vragen stellen als ik?
Zoals waar je bent?
Want ik ben nog niet thuis om vier uur 's ochtends
Op de hoek rollend
Mijn eigen ding doen yeah

Als ik altijd weg was
Met de zon thuis komen
(Zou je dat leuk vinden?)
Zei je dat ik bij mij vrienden was
Wanneer ik wist dat het niet waar was
(Zou je dat leuk vinden?)
Als ik doe als jij
Een mijl in je schoenen wandelen
(Zou je dat leuk vinden?)
Ik speel weer met je hoofd
Een dosis van je eigen medicijn

Als ik met je speelde
Zou je dat leuk vinden?
Had vrienden
Zou je dat leuk vinden?
Nog een auto
Zou je dat leuk vinden?
Wel nu
Je zou dat niet leuk vinden--nee!

Wat als ik iets had aan de zijkant?
Deed ik je huilen?
Zouden de regels veranderen?
Of zouden ze nog steeds gelden?
Als ik met je speelde als een speelgoedje?
Soms wens ik dat ik me kon gedragen als een jongen

13:34 Gepost door de wijze vrouwen in Muziek, films | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |