30-04-07

Kritiek?

Door onze blog en onze schokkende waarheid hebben heel wat mannen kritiek op ons gehad. Zij beweren dat we overdrijven en dat we de mannelijke soort hiermee minderwaardig maken. Maar voor degene die dit denken, luister (lees) dan maar eens goed. Als je bij google "vrouw" intikt, kom je gegarandeerd heel wat pornosites tegen. Tegenwoordig word de vrouw alleen maar als een lustobject gezien. En denk je dat wij ons daardoor niet minderwaardig voelen?! Niemand op deze aarde is minderwaardig, dus ook mannen niet. Mannen kunnen gewoon soms de klootzak uithangen en met deze blog verduidelijken we dit eens goed. (Ik zeg niet dat de vrouw heilig is hé.)

17:47 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-07

Discriminatie!

"Mensen zijn gelijk. De vrouw is gelijk aan de man." Is dit zo? NEE! Is deze wereld nog steeds een mannenwereld? JA! Hoewel de vrouw de laatste jaren ge-emancipeerd is, blijft dit nog steeds een mannenwereld. Want waarom verdienen vrouwen anders minder dan mannen? Omdat zij de kostwinners zijn? Tegenwoordig werkt de man en de vrouw toch beide en delen ze de kosten. Of zou de man zich bedreigd voelen door de vrouw als we evenveel moesten verdienen? Zou hij bang zijn om zijn leiderschap te verliezen? Het verschil tussen de lonen is gemiddeld 24%, terwijl we hetzelfde werk doen (misschien zels beter). Dit is gewoon pure vrouwendiscriminatie! Terwijl je eens moet denken dat wij, vrouwen, een belangrijke rol spelen in het leven. Wij schenken leven! Dus waarom de vrouw benadelen als wij de wereld levend houden?

12:51 Gepost door de wijze vrouwen in vrouwen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-04-07

perfect!

De perfecte man bestaat natuurlijk niet, evenmin als de perfecte vrouw (hoe moeilijk het ook is om toe te geven), de perfecte kinderen, het perfecte leven,... Maar het is wel leuk om hierover te fantaseren.

Perfectie is een illusie en zou ook niet aangenaam zijn volgens mij. Iedereen heeft een eigen idee over de perfecte man. Voor de ene is hij perfect en voor de andere niet. Je moet gewoon de meest perfecte man die bij jou past vinden. Dit is natuurlijk een hele opgave. Maar onthoud: "Een man moet twee maal opgevoed worden, één maal door zijn moeder en één maal door zijn vrouw.”

20:08 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-04-07

Een droombeeld...

In een stil, onbewaakt en misschien wel zwak moment droomt iedereen wel eens weg van haar prins op het witte paard (Ja hoor en al lijkt hij soms even verdwaald, we blijven geloven dat hij bestaat!)

Voor mezelf baken ik dan toch graag even ‘mijn terrein’ af; Hoe ziet mijn ideale man eruit…?

En ja hoor, een hele waslijst!

Liefst geen geslijm over hoe graag hij je wel niet ziet, over hoe mooi je wel niet bent, over de rest van zijn leven met jou… Of ja, toch niet als hij het allemaal ter plaatste verzint en er geen letter van meent.

Liever eerlijk (en misschien wel zonder alle tralala) dat hij je graag ziet, zodat je weet wat je aan hem hebt en dat je hem kunt vertrouwen.

 

Een romantisch kantje, al is het ver verstopt onder zijn andere kantjes, is toch ook niet mis. Een verrassingsuitstapje en samen naar een prachtige zonsondergang kijken op het strand… 

(Tip voor de mannen: iets waar elke vrouw van wegdroomt!)

 

Mijn wederhelft is degene die weet dat, wanneer ik mezelf een keer belachelijk heb gemaakt, dit geen permanente situatie is.

 

liefdeis-gekstetoerenDie zinloze ruzietjes horen er natuurlijk bij, maar niets is beter dan deze ruzies op te lossen door een heerlijke, opluchtende lachbui. Het is natuurlijk logisch dat dit niet alleen leuk kan zijn na een ruzie.

Gewoon samen lachen, samen lekker zot doen zonder je te moeten schamen, samen lol trappen… Iets wat iedereen wel eens nodig heeft!

Het is leuk iemand te hebben waar je steeds op kunt terug vallen, iemand die er steeds voor je is, in goede en in slechte dagen. Liefde is… altijd elkaar nog hebben!

Iemand die je steeds begrijpt en je perfect aanvoelt, zonder de vijf W’s (Wie? Wat? Waarom? Wanneer? Waar?) steeds te moeten vragen, heerlijk toch?!

Elkaar verrassen! Steeds weer versteld staan van de liefde voor elkaar, tranen in je ogen hebben als hij je verrast met een leuk cadeau.

En vooral zelf in staat zijn om steeds weer opnieuw verrassend uit de hoek te komen, zodat hij woorden tekort komt!

En dan last but not least, iemand waar je volledig jezelf bij kunt zijn. Iemand die je neemt zoals je bent, met je positieve, maar natuurlijk ook negatieve kanten. (Tja, eerlijk gezegd... Dan moet het eigenlijk van twee kanten komen en daarvoor is deze tekst misschien niet zo promotend J )

En dan na al dat dromen kom ik toch steeds weer met m'n beide voeten op de grond en besef ik (gelukkig!) dat dit maar een droombeeld is!

Tja, en dromen is nu eenmaal het laatste wat je iemand kan afnemen...

Dus mannen, scoor je 6/8 of meer, laat me zeker iets weten!

(En ja, om die kans te vergroten mag ook ww deelnemenKnipoog)

B

 

 

20:17 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

geloof in de liefde

De prins op het witte paard, de man van je dromen, je zielsverwant...

Maar wat als hij steeds van het witte paard valt, wat als de dromen nachtmerries worden, wat als zijn ziel soms lijkt te verdwijnen?

Is er dan nog hoop in deze duisternis, is er dan nog licht op het eind van de tunnel of is de liefde verloren gegaan?

Zolang je blijft geloven in de liefde en zijn kracht, kan de liefde alles overwinnen. Het kan de grootste bergen verzetten, de vurigste draken verslaan, zolang je maar blijft geloven.

Als je het pad der liefde kwijt bent, kijk dan om je heen. Maar kijk niet alleen... zie het, voel het, laat het in je hart komen. dan pas zal je zien dat de wereld niet alleen uit haat en wraak (en klootzakken) bestaat, maar uit begrip, hoop en bovenal... liefde.

Dus als de prins van het paard valt, trek hem dan recht. Als de dromen nachtmerries worden, ga dan naar een (droom)specialist. En als zijn ziel lijkt te verdwijnen, help hem dan te zoeken.

Want liefde is zo uniek en kostbaar dat het niet iets is om zomaar weg te gooien, maar om weg te geven aan iedereen die je lief is. Maar wat nog belangrijker is, is dat liefde iets is om te ontvangen, je er voor open te stellen en het met respect te behandelen, want mensen zijn liefde en liefde is mensen.

Eén van de wijze vrouwen

18:42 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Te jong!

Knap, grappig, slim, schattig, lief,... (Door al die eigenschappen er zelfs even niet aan gedacht dat het overgrote deel toch maar klootzakken zijn...)Je ziet jullie rooskleurige toekomst samen al helemaal voor ogen, je bent tot over je oren verliefd mmm... Ja, ik denk dat we allemaal dit gevoel wel kennen?Je kunt er mee babbelen over alles, je voelt dat het van zijn kant toch ook niet direct verkeerd zit, maar dan komt het, het moment des oordeels...“Ik kan het goed met je vinden en ik vind je ongelooflijk! Maar euh, m’n vrienden vinden dat je te jong voor me bent...” Daar sta je dan als een onnozel schaap met je mond vol tanden en ja, dan druip je vol verstomming maar af. Tja, hij zal ook wel te oud geweest zijn voor mij zeker...?

Ander en Beter!

B

15:29 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-04-07

even iets rechtzetten...

Op speciale aanvraag van 'bepaalde personen waar ik de naam niet van zal noemen' wil ik even iets duidelijk maken. Onze conclusie was dus dat 99% van de mannen klootzakken zijn. Even duidelijk maken dat een zekere F.M. en W.W. uit Merksplas en een zekere K.V.H. uit Vosselaar uiteraard niet in deze categorie thuishoren. Zij zijn enkelen van de gelukkigen die thuishoren bij de 1% (en geen homo's zijn) en wij zijn de gelukkigen die mogen zeggen dat onze vrienden wel mannen, maar GEEN klootzakken zijn. Dit even ter verduidelijking en ik hoop dat ik hiermee die 'bepaalde personen' een beetje heb gerustgesteld, is het niet Fred?S.H.

21:28 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

onbegrijpbaar

In het weekend was ik naar een feestje gegaan waar de ambiance er dik in zat. (Al dan niet met de nodige cocktails.) Ik was met iemand van het andere geslacht aan het praten tot die plotseling zei: "Als ik nu niet bezet was, zou ik je kussen.". en hij voegde eraan toe: "Maar mijn vriendin is vreemd gegaan, dus eigenlijk mag ik dat dan ook." Ik ging er natuurlijk niet op in en vroeg of hij gelukkig was met haar en of zij de ware was en dit bevestigde hij positief. Ik was hier over aan het nadenken en vond het eigenlijk een zeer rare conversatie. Als hij gelukkig is met haar, waarom wil hij dan vreemdgaan? Uit wraak of om de spanning of om nog een andere reden? Ik begrijp deze kerel niet dus als iemand een antwoord heeft, laat het maar weten. Soms zou een man toch een handleiding moeten hebben. Maar bij gebrek aan deze, moeten wij maar proberen om mannen hun gedachten te ontcijferen. Eén van de wijze vrouwen

21:20 Gepost door de wijze vrouwen in ervaringen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

We hebben ze nodig!

Na het lezen van het vorige bericht zullen de meeste wel denken dat wij mannenhaatsters zijn. Maar in tegendeel... Ik sta hier op het punt om een wijze uitspraak te maken. Klaar? Wij, vrouwen, hebben mannen nodig! Want over wie zouden we anders moeten praten en wie zou ons dat heerlijke gevoel van verliefdheid kunnen geven en wie moet dan het vuilnis buiten zetten? Niemand zou hun "zware" taak over kunnen nemen. Dus we hebben ze inderdaad nodig. Hoe erg ze soms wel niet kunnen zijn. Maar weet dat achter veel klootzakken een lief klein jongetje schuilt...

17:09 Gepost door de wijze vrouwen in mannen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |