24-04-07

geloof in de liefde

De prins op het witte paard, de man van je dromen, je zielsverwant...

Maar wat als hij steeds van het witte paard valt, wat als de dromen nachtmerries worden, wat als zijn ziel soms lijkt te verdwijnen?

Is er dan nog hoop in deze duisternis, is er dan nog licht op het eind van de tunnel of is de liefde verloren gegaan?

Zolang je blijft geloven in de liefde en zijn kracht, kan de liefde alles overwinnen. Het kan de grootste bergen verzetten, de vurigste draken verslaan, zolang je maar blijft geloven.

Als je het pad der liefde kwijt bent, kijk dan om je heen. Maar kijk niet alleen... zie het, voel het, laat het in je hart komen. dan pas zal je zien dat de wereld niet alleen uit haat en wraak (en klootzakken) bestaat, maar uit begrip, hoop en bovenal... liefde.

Dus als de prins van het paard valt, trek hem dan recht. Als de dromen nachtmerries worden, ga dan naar een (droom)specialist. En als zijn ziel lijkt te verdwijnen, help hem dan te zoeken.

Want liefde is zo uniek en kostbaar dat het niet iets is om zomaar weg te gooien, maar om weg te geven aan iedereen die je lief is. Maar wat nog belangrijker is, is dat liefde iets is om te ontvangen, je er voor open te stellen en het met respect te behandelen, want mensen zijn liefde en liefde is mensen.

Eén van de wijze vrouwen

18:42 Gepost door de wijze vrouwen in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mijn ervaring: niet vertrouwen op
- vlinders in de buik (natuurlijk, verliefd zijn is wel leuk, maar dat gaat voorbij)
- wat je denkt hoe de ander moet zijn (in werkelijkheid ken je jezelf niet ofwel: weet je niet wat goed voor je is).

Bovenstaande was mijn conclusie na verliefd te zijn geworden op 3 zeer verschillende vrouwen. Geen van allen de 'ware'.

Nu 10 jaar getrouwd met iemand waarvan ik het zelf niet had kunnen bedenken. En nee, geen van ons beiden is verliefd geweest op elkaar. Hoe kan dat? Gebeden tot God.

Gepost door: John K | 26-06-11

De commentaren zijn gesloten.